Jak wygląda Cień Smutku i dlaczego nie wolno dać się mu złapać? Ale najważniejsze, że zawsze wychodzą cało z opresji, bo mają siebie nawzajem.
Doskonały komiks dla najmłodszych czytelników!
Komiks nagrodzony w drugiej edycji ,,Konkursu im. Janusza Christy na komiks dla dzieci".
Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2017-09-20
W podręczniku pokazano metody tworzenia praktycznych narzędzi niezbędnych menedżerowi do efektywnego zarządzania firmą i sprostania wyzwaniom, jakie niesie...
Zawiera zarówno ogólny przegląd wiedzy naukowej, jak i szczegółowy podręcznik zastosowania zindywidualizowanych interwencji. Podczas lektury terapeuci...
Przeczytane:2017-11-13, Ocena: 6, Przeczytałam, Synek czyta,
Album składa się z czterech części: Dzień, Zmierzch, Noc, Świt, z których każda kolejna historia jest rozwinięciem poprzedniej. Lisek i Dzik udają się na bagna. Tam spotykają niezwykłego mieszkańca - larwę jętki, która zdradza im, że czeka na swój NŻD (najpiękniejszy dzień życia). Nie wspomina im jednak, że będzie to zarazem ostatni dzień jej życia. Zwierzęta wspólnie planują przygody. Robaczek zmienia się w dorosłego owada i odlatuje w pośpiechu. Lisek z Dzikiem czekają na swoją nową koleżankę, a o zmierzchu muszą się zmierzyć ze smutną wiadomością.
Niepodważalną zaletą komiksu jest szata graficzna. Ciepłe, subtelne, akwarelowe ilustracje sprawiają bardzo pozytywne wrażenie. Same rysunki świetnie oddają emocje bohaterów.
Piękna opowieść o przyjaźni, życiu, umieraniu i pożegnaniu. Autorka przekazuje istotę śmierci i żałoby bez bez cienia nadęcia i patosu. Pokazuje, że ważne jest tu i teraz. Nadchodzący zmierzch uświadamia istnienie czasu, przemijania.