Mądre mitochondria. Jak opóźnić procesy starzenia i żyć zdrowiej

Czy możemy wydłużyć swoje życie i szybciej leczyć się z chorób?

Odpowiedź na to pytanie prowadzi do fascynującego świata komórek i jego energetycznego centrum - mitochondrium. Mitochondria to małe elektrownie znajdujące się w każdej komórce ciała. To od nich zależy, ile masz energii, jak szybko spalasz kalorie i regenerujesz się po chorobie czy wysiłku.

Aktualne badania ujawniają, że wiele chorób zwyrodnieniowych i przewlekłych ma swoje źródło w ,,zepsutych" mitochondriach. Jednak badania te dają również nadzieję na dłuższe życie. Wystarczy zrozumieć, jak działają nasze wewnętrzne elektrownie, by nauczyć się o nie dbać i odpowiednio stymulować do lepszego funkcjonowania.

Lee Know snuje epicką opowieść o intensywnej pracy, jaka odbywa się w komórkach, a także podaje najnowsze informacje o suplementacji i zdrowym stylu życia. Już teraz dowiedz się, czym jest witamina PQQ, jak kanabinoidy i dieta ketogeniczna oraz suplementacja rybozy mogą zapobiegać przewlekłym chorobom i wydłużać życie nawet o kilkanaście lat.

Pomóż swoim mitochondriom zapewnić ci długie i szczęśliwe życie!

Informacje dodatkowe o Mądre mitochondria. Jak opóźnić procesy starzenia i żyć zdrowiej:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-12-06
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: Mitochondria and the Future of Medicine: The Key to Understanding Disease, Chronic Illness, Aging, and Life Itself

Tagi: Medycyna i zdrowie w ujęciu popularnym

Kup książkę Mądre mitochondria. Jak opóźnić procesy starzenia i żyć zdrowiej

Mądre mitochondria. Jak opóźnić procesy starzenia i żyć zdrowiej
Lee Know0
Okładka ksiązki - Mądre mitochondria. Jak opóźnić procesy starzenia i żyć zdrowiej

Czy możemy wydłużyć swoje życie i szybciej leczyć się z chorób? Odpowiedź na to pytanie prowadzi do fascynującego świata komórek i jego energetycznego...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska