Praca grafika i animatora 3D wymaga nie tylko zmysłu artystycznego, ale także kompleksowej wiedzy o narzędziu, z którego się korzysta. Praca pod presją czasu wymusza konieczność korzystania ze skrótów klawiaturowych i "kruczków", które trudno znaleźć w dokumentacji programu. Niezbędne są praktyczne umiejętności, pozwalające na wybór odpowiedniego polecenia lub parametru oraz rozwiązywanie problemów, które pojawiają się podczas pracy. Taką wiedzę nabywa w wyniku wieloletniego doświadczenia w pracy z narzędziem lub... korzystając z pomocy ekspertów.
"LightWave 8. Skuteczne rozwiązania" to zbiór porad przygotowanych przez prawdziwych guru, znanych i cenionych w świecie grafiki 3D. Autorzy -- Dan Ablan i Randy Sharp -- zgromadzili ponad 200 wskazówek, dzięki którym będziesz mógł korzystać z programu LightWave 8 w bardziej efektywny sposób. Poznasz nieudokumentowane skróty klawiaturowe, tajemnice modelowania, teksturowania, oświetlenia, animacji, renderingu i dostosowywania programu do własnych potrzeb.
Ukryte możliwości przycisków w interfejsie użytkownika Dostosowywanie programu do swoich potrzeb i przyzwyczajeń Szybsza i bardziej efektywna praca z modułem Modeler Oświetlanie sceny Symulacja efektu radiosity Nieznane sposoby animowania Animacja postaci Realistyczne i nierealistyczne tekstury Rendering scenyDzięki tej książce będziesz pracować szybciej i efektywniej. Przekonasz się, jak wiele potężnych możliwości LightWave'a jest jeszcze do odkrycia.
Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2004-12-15