Proponujemy przepisy na potrawy, dzięki którym bez trudu osiągniesz i utrzymasz prawidłową masę ciała. Znajdziesz tu rozmaite przekąski, zupy, dania główne i desery, np. sałatkę z awokado, zielony krem warzywny czy jabłka pieczone z białym serem. Każda potrawa została opatrzona informacją o wartości energetycznej. Przepisy opracowała specjalistka w dziedzinie dietetyki.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2016 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
Przeczytane:2019-01-20, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2019 roku, 52 książki 2019, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2019,
Tytuł trochę mylący. Sugeruje, że będzie dużo wiadomości o odchudzaniu itp. Tymczasem wstęp stanowią tylko dwie strony informacji o zdrowym odżywianiu. Potem mamy szereg bardzo fajnych przepisów. Każda potrawa została opatrzona informacją dla ilu osób przewidziany jest dany przepis, o przybliżonym czasie przygotowania posiłków a także o wartości energetycznej. Kilka ostatnich stron to tabela kaloryczności dla 100 g różnych produktów. Do tego książka jest bardzo ładnie wydana ( ma twardą okładkę więc nie będzie się szybko niszczyć) z przepięknymi fotografiami proponowanych potraw.