Ten Leksykon przypomina mi pierwsze dni mojej praktyki. Mój przełożony był Niemcem, dlatego też książka ta musiała być przeczytana przez wszystkich jego kucharzy. Posługiwała się nią większość kucharzy z krajów niemieckojęzycznych, podróżowała z nimi i ze mną po całym świecie, gdziekolwiek byliśmy, zawsze zabieraliśmy ją ze sobą. Dlaczego? Ponieważ jest zwięzła i łatwa do czytania. Książka Ducha mogła być używana codziennie. Kiedy szef kuchni nabazgrał coś na menu, a my nie byliśmy tego pewni, to od razu sięgaliśmy po Ducha i wiedzieliśmy, o co chodzi.
Informacje dodatkowe o Leksykon sztuki kulinarnej. Międzynarodowa kuchnia hotelowa i restauracyjna:
Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-60725-01-6
Liczba stron: 878
Sprawdzam ceny dla ciebie ...