Laboratorium LEGO Mindstorms EV3. Buduj, programuj i eksperymentuj

Poznaj Lego Mindstorms!

Jeśli posiadasz pełny zestaw Lego Mindstorms, możesz zbudować i zaprogramować robota używającego licznych czujników i napędów. Żeby jednak w pełni wykorzystać potencjał jego elementów, warto pokierować się wskazówkami światowej klasy specjalisty - Daniele...a Benedettelliego.

Wprowadzi Cię w świat robotów Lego. Sięgnij po tę książkę i przekonaj się, jak korzystać z dostępnych mechanizmów - kół zębatych, belek, silników i czujników. W trakcie lektury zbudujesz różnego typu roboty, potrafiące omijać przeszkody, odczytywać polecenia lub podążać po narysowanej trasie. Ponadto poznasz dokładnie język programowania, dzięki czemu będziesz mógł zrealizować nawet najbardziej skomplikowane zadania. To obowiązkowa lektura dla każdego posiadacza zestawu Lego Mindstorms. Dzięki niej w pełni wykorzystasz jego możliwości!

Dzięki tej książce:

zbudujesz roboty różnego typu nauczysz się programować skonstruowane urządzenia staniesz się mistrzem Lego Mindstorms

Spełnij swoje marzenia o budowie robota!

Informacje dodatkowe o Laboratorium LEGO Mindstorms EV3. Buduj, programuj i eksperymentuj:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2014-10-26
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Laboratorium LEGO Mindstorms EV3. Buduj, programuj i eksperymentuj

Laboratorium LEGO Mindstorms EV3. Buduj, programuj i eksperymentuj - opinie o książce