Kwantowy świat. Książka ze wszystkimi odpowiedziami

Zadziwiające spojrzenie na życie i wszechświat - jak fizyka kwantowa wpływa na naszą codzienność?

Doktor Amit Goswami udowadnia, że fizyka kwantowa jest kluczem do zrozumienia największych tajemnic świata, i pokazuje, jak wykorzystać jej założenia w codziennym życiu. Wiedza zawarta w tej książce pozwala zupełnie inaczej spojrzeć na takie sprawy jak życie, śmierć czy znaczenie intuicji, świadomości i snów. Autor w przystępny i zrozumiały sposób przybliża temat fizyki kwantowej wszystkim tym, którzy chcieliby zrozumieć nasz związek z wszechświatem. Według niego jest ona nie tylko przyszłością, ale także kluczem do zrozumienia ludzkiej świadomości i tajemnicy życia.

__

O autorze:

Amit Goswami - profesor, fizyk kwantowy, pionier paradygmatu nauki zwanej ,,nauką w obrębie świadomości"; autor wielu popularnych książek na temat fizyki kwantowej i świadomości; praktyk na polu duchowości i transformacji; sam siebie nazywa aktywistą kwantowym.

Informacje dodatkowe o Kwantowy świat. Książka ze wszystkimi odpowiedziami:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2019-06-12
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: The Everything Answer Book: How Quantum Science Explains Love, Death, and the Meaning of Life

Tagi: bóg Terapie alternatywne uzdrawianie

Kup książkę Kwantowy świat. Książka ze wszystkimi odpowiedziami

Kwantowy świat. Książka ze wszystkimi odpowiedziami - opinie o książce

Avatar użytkownika - Sheti
Sheti
Przeczytane:2019-09-29, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2019,

Wydaje mi się, że to może być całkiem dobra pozycja „na start” – jeżeli ktoś chciałby spróbować zapoznać się ze światem kwantów, ale boi się skomplikowanych wykładów fizycznych, to dr Amit Goswami może go delikatnie wprowadzić w tę fascynującą tematykę. Jeżeli masz otwarty umysł, potrafisz wybiórczo analizować fakty, nie bierzesz wszystkiego do siebie, a po prostu czerpiesz ze wszystkiego inspiracje i złote myśli, które następnie obrabiasz po swojemu… To śmiało – Kwantowy świat z pewnością cię nie zawiedzie.

Cała recenzja: bookeaterreality.pl

Lekarz kwantowy
Dr Amit Goswami0
Okładka ksiązki - Lekarz kwantowy

WNIKLIWE SPOJRZENIE NA ZWIĄZEK FIZYKI KWANTOWEJ ZE ŚWIADOMOŚCIĄ I UZDRAWIANIEM Niewątpliwie zależy ci na zdrowiu, dobrym samopoczuciu oraz utrzymaniu...

Dr Amit Goswami0
Okładka ksiązki - Lekarz kwantowy. Fizyk kwantowy wyjaśnia, na czym polega uzdrawiająca moc medycyny integralnej

Wszystkim zależy na zdrowiu - wszyscy pragniemy, by nasze organizmy działały jak należy. Gdy jesteśmy chorzy, chwytamy się wszelkich sposobów, aby...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;