Kubatu, tom 3, Do trzech razy sztuka. Konkurs im. Janusza Christy

Lekka i zabawna opowieść dla młodszych dzieci z elementami science fiction. Trzeci tom serii, która powstała jako rozwinięcie krótkiej historii nagrodzonej w pierwszej edycji ,,Konkursu imienia Janusza Christy na komiks dla dzieci".

Pan inżynier ma piękny sen, budzi się i nie może go sobie przypomnieć. Tylko stworzona przez niego nowa maskotka wie, co mu się przyśniło... jednak ta zniknęła! W tym samym czasie główny bohater, dociekliwy chłopiec Kaj, wraz ze swoimi rodzicami i koleżanką Elwirką jadą do lasu zbierać jagody. Dzieci zagłębiają się w las, gdy nagle spotykają inżyniera i papugę Kubatu, podążających tropem zaginionej maskotki. Kaj i Elwirka postanawiają pomóc im w poszukiwaniach.

Scenariusz komiksu napisał wykładowca akademicki i tłumacz Jakub Syty. Ilustracje są dziełem Przemysława ,,Surpiko" Surmy, z wykształcenia konserwatora zabytków, a z zawodu ilustratora książkowego.

Informacje dodatkowe o Kubatu, tom 3, Do trzech razy sztuka. Konkurs im. Janusza Christy:

Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2017-05-10
Kategoria: Komiksy

Kup książkę Kubatu, tom 3, Do trzech razy sztuka. Konkurs im. Janusza Christy

Kubatu, tom 3, Do trzech razy sztuka. Konkurs im. Janusza Christy - opinie o książce

Kubatu. I tak nie uwierzysz, tom 1
Jakub Syty0
Okładka ksiązki - Kubatu. I tak nie uwierzysz, tom 1

Kaj uważa, że wyrósł już ze spania z Kubatu, swoją przytulanką. Właśnie wtedy dowiaduje się, że maskotka jest żywym stworzeniem! Wyruszają razem...

Kubatu. Coś la balon, tom 2
Jakub Syty0
Okładka ksiązki - Kubatu. Coś  la balon, tom 2

"Lekka i zabawna opowieść dla młodszych dzieci ubarwiona elementami science fiction. Skąd się biorą ukochane przez maluchy pluszowe zabawki? Czy naprawdę...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;