Jaki kształt ma marchewka? Czy dynia jest okrągła? Jakie kształty mają jesienne liście?
Książeczka z naklejkami Kształty zawiera zagadki i łamigłówki, które pozwolą przedszkolakom poznać i utrwalić figury z otaczającego świata. Bohaterami ćwiczeń są Julka i Kuba, którzy pomogą dzieciom rozpoznawać nawet najtrudniejsze kształty.
Zadania w książeczce dostosowane są do umiejętności dzieci w wieku 3-4 lata. Rozpoznawanie kształtów owoców i warzyw, uzupełnianie brakujących elementów i porównywanie ich - to tylko niektóre z ćwiczeń, które czekają na ciekawych świata przedszkolaków.
Oprawa graficzna książeczki gwarantuje zainteresowanie dzieci. Różnorodne zagadki i łamigłówki zapewnią doskonały trening spostrzegawczości i koncentracji, a także rozbudzą wyobraźnię.
Wszystkie zadania skonstruowano tak, aby podczas ich rozwiązywania wykorzystać lubiane przez dzieci kolorowe naklejki. 108 kolorowych naklejek to gwarancja zabawy i nauki w jednym!
W serii Zgaduj i naklejaj ukazały się także:
o W domu
o Zwierzęta
o Pory roku
Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2019-01-27
Książeczka z naklejkami W sklepie to zbiór zagadek i łamigłówek dla dzieci w wieku przedszkolnym. Bohaterami ćwiczeń są Julka i Kuba, przedszkolaki,...
Którego z ośmiu unikalnych kameleonów brakuje na karcie, a który występuje dwa razy? Ćwicz oko i refleks z kameleonem Leonem! Spostrzegawczość z kameleonem...
Chcę przeczytać,