Księżyc jest kobietą

Wspaniała opowieść, w której współczesne życie przeplata się z burzliwą historią.

Mięty przed wojną należały do pradziadków Anny, lecz okupacja pozbawiła rodzinę majątku. Anna, mimo przeciwności losu, zrealizowała swoje marzenie – w odzyskanym dworku prowadzi pensjonat i stajnię. Niezależna, lecz samotna, musi dokonać wyboru między Łukaszem, który zatrudnia się w Miętach, by uciec przed przeszłością, a Geraldem – intrygującym i zakochanym w niej finansiście z Jersey.

Anna niespodziewanie przekona się, że przeszłość skrywała przed nią wielką tajemnicę. Czy przewrotny los, który gnał bohaterów po świecie, może wpłynąć również na życie Anny?

Informacje dodatkowe o Księżyc jest kobietą:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2017-02-15
ISBN: 978-83-7976-587-4
Język oryginału: Polski

Kup książkę Księżyc jest kobietą

Księżyc jest kobietą - opinie o książce

Losy Dryckich przeplatają się od 1904 poprzez czas wojny aż do współczesności. Rodzina wiele przeszła, a pojawienie się w Miętach Anny to zatoczenie koła. Znowu we dworze słychac głosy ludzi, a w stajni rżenie koni. Świat jest jednak mały i w odległym Jersey można odnaleźć fragment własnej historii, która wiele wyjaśnia, ale też wprowadza chaos.

"Przeszłości nie da się zmienić, ale mamy wpływ na to, co wydarzy się jutro ..." - jak do tego odniosą się nasi bohaterowie - przeczytajcie

To moja pierwsza książka tej autorki. Książka obyczajowa ukazująca losy kilku pokoleń Dryckich, zahaczająca o okres wojenny i powojenny do czasów współczesnych. Nie zachwyciła mnie ta pozycja, akcja toczy się powoli, tajemnicy z przeszłości domyśliłam się w połowie. Ale nie lubię zostawiać nie doczytanych książek więc ją skończyłam. I tylko dlatego, że kilka wątków nie zostało wyjaśnionych to jak kolejna część wpadnie w moje ręce to pewnie ją przeczytam ale specjalnych poszukiwań nie będzie.

Powieść o miłości i przyjaźni. Powieść wielowątkowa, dotycząca kilku pokoleń, pokazująca ludzi, których losy połączyły się w mniej lub bardziej oczywisty sposób. Ludzi budzących sympatię. Jest dwór, są konie. To wszystko powoduje, że klimat powieści urzeka. Dodatkowy plus za tytuł i okładkę.

Ciekawa pozycja szczególnie w związku z wydarzeniami z przeszłości, element współczesny mnie szczerze mówiąc "nie porwał".

Książkę czytało się przyjemnie i mogę spokojnie polecić jak pozycję na ponury wieczor.

Avatar użytkownika - KKS
KKS