Żyj błogosławieństwami jak ks. Dolindo

Ksiądz Pasquale Rea, proboszcz neapolitańskiego kościoła, w którym znajduje się grób księdza Dolindo, podczas swojej posługi duszpasterskiej nawiązał z autorem modlitwy ,,Jezu, Ty się tym zajmij" osobistą i głęboką więź. Ta relacja buduje jego kapłańskie życie, ale przede wszystkim pomaga troszczyć się o zachowanie pamięci o Świętym Kapłanie z Neapolu.

W książce ,,Ksiądz Dolindo na Górze Błogosławieństw" Autor szczególną uwagę poświęca ośmiu błogosławieństwom, które komentuje w odniesieniu do życia i tekstów ks. Dolindo. W tym kontekście opisuje duchowość ks. Dolindo i jego życie, pełne prób, cierpień, a także wielkiej ufności i miłości do Boga i bliźnich. To wiarygodne świadectwo Ewangelii, które zachęci każdego z nas do podjęcia drogi prawdziwego nawrócenia i codziennego życia błogosławieństwami.

Informacje dodatkowe o Ksiądz Dolindo na Górze Błogosławieństw. Proboszcz parafii księdza Dolindo o duchowości mistyka z Neapolu:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2020-09-28
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: Don Dolindo sulle alture delle beatitudini

Tagi: Chrześcijaństwo bóg

Kup książkę Ksiądz Dolindo na Górze Błogosławieństw. Proboszcz parafii księdza Dolindo o duchowości mistyka z Neapolu

Ksiądz Dolindo na Górze Błogosławieństw. Proboszcz parafii księdza Dolindo o duchowości mistyka z Neapolu - opinie o książce

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;