Ten dzień jest inny niż wszystkie: gdy Karolek wraca z przedszkola, nigdzie nie widać taty ani mamy. Jest za to babcia, która zapowiada mu tajemniczą niespodziankę. Czy to hulajnoga? A może zdalnie sterowana motorówka? Zagadka szybko się rozwiązuje: na Karolka czeka malutka siostrzyczka Klara!
Przygody sympatycznej króliczej rodziny, stworzone przez mistrzynię książek obrazkowych Susanne Rotraut Berner, zaciekawią i rozbawią każdego malucha. Seria ,,Królik Karolek" na pewno spodoba się wszystkim wielbicielom słynnej ulicy Czereśniowej - a także tym, którzy dopiero ją poznają.
Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2024-02-28
Ulica Czereśniowa w nowej odsłonie - wielkoformatowa wyszukiwanka z rymowanym tekstem! Przy ulicy Czereśniowej stoi dwupiętrowy dom z ogrodem. Czy w dzień...
Nowa książka z bestsellerowej serii Rotraut Susanne Berner to wyszukiwanka i słownik obrazkowy w jednym. Czym zajmują się mieszkańcy ulicy Czereśniowej...
Przeczytane:2024-03-25, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,
Rotraut Susanne Berner to autorka, która zasłynęła z serii książek o Ulicy Czereśniowej. Te wyszukiwanki dzieciaki uwielbiają!
W zeszłym roku ukazały się też pierwsze trzy części nowej serii o Karolku, a niedawno doczekały się kontynuacji.
To seria kartonówek dla najmłodszych (2+), które w zabawny sposób przedstawiają przygody niesfornego króliczka.
"Karolek ma siostrzyczkę"
Króliczek wraca z przedszkola ale wszystko jest jakoś inaczej. Drzwi otwiera babcia zamiast taty i nie czeka na niego ulubiony marchewkowy sok. Babcia wspomina o niespodziance, czy to nowa hulajnoga?
Książki o Karolku to seria, której fanem jest mój młodszy syn. Poprzednie części musieliśmy czytać w kółko, jedna za drugą aż znałam je na pamięć. Teraz zresztą jest podobnie.
Krótkie, proste teksty, okraszone zostały wspaniałymi ilustracjami, które śmiało mogą posłużyć do zabawy w wyszukiwanie. Książki z tej serii zapoznają też dzieci z codziennością, przebiegiem zakupów czy pojawieniem się nowego członka rodziny.