Karolek uwielbia bawić się u babci w ogrodzie. A gdy zbyt długo nie wraca, babcia wyrusza na poszukiwania...Przygody niesfornego króliczka autorki bestsellerowych książek o ulicy Czereśniowej rozbawią każdego malucha.
Co roku latem Karolek spędza wakacje na wsi u babci. Babcia piecze najlepsze ciasto marchewkowe na świecie. Dlatego Karolek lubi chodzić do ogrodu po marchewkę. Ale pewnego razu dzieje się coś niespodziewanego: Karolek znika, jakby zapadł się pod ziemię, a babcia nie może go nigdzie znaleźć!
W serii kartonikowych książeczek o króliczku Karolku na najmłodszych czytelników czekają sympatyczni zwierzęcy bohaterowie, pogodne opowieści oraz urocze ilustracje zachęcające do wypatrywania i nazywania znanych dzieciom elementów z życia codziennego.
Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2023-03-08
Gdy mamy rozmawiają w kawiarni, Karolek i jego kolega Olek bawią się na dworze. Obiecali nie odchodzić daleko - ale przecież z sklep z zabawkami jest zaraz...
Ten dzień jest inny niż wszystkie: gdy Karolek wraca z przedszkola, nigdzie nie widać taty ani mamy. Jest za to babcia, która zapowiada mu tajemniczą niespodziankę...
Przeczytane:2024-01-21, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,
Bohaterem książek jest niesforny króliczek Karolek, który idealnie odzwierciedla nasze małe dzieci.
Nie chce iść spać, nie lubi wstawać za to chętnie bawi się w chowanego z babcią Krysią.
To kartonowa seria dla dzieci w wieku 2+, z małą ilością tekstu, za to ze szczegółowymi ilustracjami, dotyczącymi codzienności znanej każdemu dziecku.
Mój syn bardzo polubił Karolka i nigdy nie kończymy na jednej książce, musimy czytać kilka razy całą serię.
Ale to bardzo dobra okazja do rozwijania słownictwa i ćwiczenia spostrzegawczości!
Polecamy!