Król naszego lasu

Nasz Las to tajemnicza kraina, której królem jest Niedźwiedź. Ponieważ jest on już bardzo stary, postanowił oddać koronę w dobre ręce. Szansę na królestwo otrzymują kolejno Lis, Wilk i Dzik. Niestety, po wielu perypetiach, okazują się złymi królami. Pragną władzy dla własnych korzyści i myślą tylko o swojej wygodzie. Nadchodzi czas kolejnych wyborów. Kto zostanie nowym królem? Kto zadba o mieszkańców Naszego Lasu?

„Król Naszego Lasu” to emocjonująca baśń, którą urozmaicają żywe dialogi, piosenki oraz urokliwe ilustracje.

Mariola Fajak-Słomińska – aktorka teatru Pleciuga w Szczecinie. Pochodzi z Torunia, gdzie rozpoczynała pracę na scenie Baja Pomorskiego. Dla radia „Gra” przygotowała około 200 audycji na dobranoc i 8 słuchowisk dla dzieci, które ukazały się na kasetach. Obecnie dubbinguje głosy w grach komputerowych „Pluszaki rozrabiaki”. Jej sztuka „Afrykańska przygoda” została nagrodzona „Bursztynowym Pierścieniem” jako najlepszy spektakl sezonu 2010 / 2011.

Informacje dodatkowe o Król naszego lasu:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2012-04-01
ISBN: 978-83-7722-322-2

Kup książkę Król naszego lasu

Król naszego lasu - opinie o książce

Atolka
Mariola Fajak-słomińska0
Okładka ksiązki - Atolka

…Autorka zręcznie skraca dystans, zniża się do poziomu myślenia dziecka… ...Co nowego znalazłam? To, że z niezwykłą umiejętnością i lekkością...