Kot, który patrzył na księżyc

Ciepły i zarazem zabawny tomik wierszy, którego bohaterami są między innymi zapracowany księżyc, węgorz, który uwielbiał słoną wodę, rodzinka na majówce, gawron w żółtych spodniach czy olbrzymka, która chciała pożreć dwie słodkie dziewczynki. A wszyscy w doskonałych humorach, gotowi rozbawić największego ponuraka!

Informacje dodatkowe o Kot, który patrzył na księżyc:

Wydawnictwo: Literatura
Data wydania: 2012-04-19
ISBN: 978-83-7672-194-1

Kup książkę Kot, który patrzył na księżyc

Kot, który patrzył na księżyc - opinie o książce

Muszę przyznać, że te pisane wierszem bajeczki naprawdę mnie wciągnęły. Wszystkie czyta się wyjątkowo płynnie (o ile oczywiście nie napada czytelnika atak chichotu - mnie spotkało to dwukrotnie :)), każdy ma w sobie urok, baśniowość, a do tego wszystkiego autorka dodała to, co wszyscy kochamy - koty! Przezabawne, kolorowe ilustracje dopełniają całości i sprawiają, że ta książeczka jest doprawdy wyjątkowa! Polecam zarówno małym dzieciom, jak i tym dużym. :)
Wierszyki są przeurocze i czytujemy je często do poduszki. Mój pierworodny uwielbia tytułowy wierszyk, o kocie patrzącym na księżyc -- ale on urodził się poetą, można się było tego spodziewać. Moim osobistym faworytem jest historia o bałaganie, bo dokładnie odzwierciedla moje spojrzenie na tematykę sprzątania i apokaliptycznych scen, jakich dostarczają moi synowie własną wizją "porządku". Inne wiersze dostarczają nie mniej uroczych tematów do rozważań, jak choćby związek braku manier i bycia pożartym przez olbrzymkę. Zdecydowanie polecam, nie tylko dla dzieci.