Koronkowa robota. Czyli wzór na kryminalną historię

Wakacje w Koniakowie - małej wiosce w Beskidach - nie zapowiadały się fascynująco. Staszek postanowił więc wypełnić czas napisaniem kryminału dla dzieci. Najlepiej opartego na prawdziwych wydarzeniach.

Gdy razem z siostrą zaczynają obserwować grupkę podejrzanie zachowujących się motocyklistów - wydarzenia zaczynają nabierać cech kryminalnych. Podejrzane indywidua okazują się szajką groźnych złodziei, którzy chcą ukraść suknie światowych projektantów utkane przez koniakowskie koronczarki.

Kiedy Róża i Staszek ukryci w Muzeum Koronki zostają zauważeni przez przestępców - sytuacja staje się niebezpieczna.

Mrożąca krew w żyłach historia małych detektywów, którzy nie zawahają się użyć heknadla!

Informacje dodatkowe o Koronkowa robota. Czyli wzór na kryminalną historię:

Wydawnictwo: Literatura
Data wydania: 2022-04-05
Kategoria: Dla młodzieży
ISBN: 9788382080391

Tagi: dla dzieci

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Koronkowa robota. Czyli wzór na kryminalną historię

Koronkowa robota. Czyli wzór na kryminalną historię - opinie o książce

Avatar użytkownika - joseheim
joseheim
Przeczytane:2024-06-25, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam, 52 książki 2024,

Doceniam pomysł na zainteresowanie dzieci kulturowym zjawiskiem koronki cieszyńskiej, ale fabularnie wyszło zupełnie tak sobie. Niektóre wątki co najmniej wyskakujące znikąd, inne niewiarygodne (zachowanie dzieci i ich ucieczka tylko dlatego, że ktoś na karteczce wypisał dziwne słowa... albo fakt, że rodzice zostawili dzieci pod opieką obcej osoby i nawet nie zadbali o kontakt telefoniczny z nią),inne wreszcie po prostu nie rozwiązane. Pan Kasdepke potrafi lepiej.

Wielka księga detektywa Pozytywki
Grzegorz Kasdepke0
Okładka ksiązki - Wielka księga detektywa Pozytywki

Wielka księga detektywa Pozytywki składa się z trzech wcześniej wydanych tytułów: Detektyw Pozytywka, Nowe kłopoty detektywa Pozytywki oraz Pamiątki detektywa...

Poradnik hodowcy aniołów
Grzegorz Kasdepke0
Okładka ksiązki - Poradnik hodowcy aniołów

Czy w ogródku działkowym na warszawskiej Chomiczówce można hodować anioły? Na pewno można je tam zobaczyć, pod warunkiem, że ma się dziesięć lat i patrzy...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;