Komedia świąteczna

I miejsce na liście autorów najlepiej sprzedających się książek według New York Timesa. Lady Camilla wie, co chciałaby dostać jako świąteczny prezent – oświadczyny przystojnego księcia. Wymarzony kandydat na męża chciałby zaś spędzić Boże Narodzenie w gronie tradycyjnej angielskiej rodziny. Jednak Camilla nie chce przedstawiać mu swych nieco dziwnych krewnych i przyjaciół domu. Postanawia wynająć aktorów, którzy perfekcyjnie odegrają rolę członków idealnej rodziny. Kłopoty zaczynają się, gdy niespodziewanie pojawia się dawno niewidziany dawny narzeczony.

Informacje dodatkowe o Komedia świąteczna:

Wydawnictwo: OLE
Data wydania: 2014-11-05
Język oryginału: \what Happens At Christmas
Tłumaczenie: Anna Szczepańska
Ilustracje:Krzysztof Kiełbasiński

Kup książkę Komedia świąteczna

Komedia świąteczna - opinie o książce

Miała być komedia i była komedia. Był zamysł, a że w trakcie gry kolejne osoby wniosły nowe wątki, to tylko dodało smaczku. Pytanie tylko, kto lepiej zagrał swoją rolę, kto był bardziej przekonujący w swojej roli i jaki ślad zostawiła ta gra w życiu każdego z aktorów i do jakich refleksji skłoniła nas - czytelników/widzów... To ostatnia powieść przeczytana w 2015, sympatyczne dopełnienie, pięknych spotkań z książkami, ich bohaterami i Autorami...
Avatar użytkownika - mamulka14
mamulka14
Przeczytane:2015-02-07, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2015, Mam, przeczytane,
Camilla pragnie spełnić swoje marzenie z dzieciństwa- wyjść za mąż za księcia. Niestety, jeżeli nam bardzo na czymś zależy i chcemy wypaść jak najlepiej, to wszystko sprzysięga się przeciwko nam. Aktorzy, którzy przed księciem mają odgrywać rodzinę, niezbyt wywiązują się ze swoich ról. Pojawia się, dawna miłość- Grayson, niespodziewanie przyjeżdża rodzina, a książę nie jest tym, za kogo się podaje. Jednak wszystko kończy się dobrze. Czytają tę książkę dobrze się bawiłam.

Komedia - tak, bo oczywiście pozytywne zakończenie. Jednak ilość powtórzeń pewnych wątków, czy raczej przemyśleń i rozmów bohaterów, niepotrzebnie "zapycha" fabułę, niemiłosiernie irytując.

Irytuje również chaos, porównywalny jedynie do komedii pomyłek współczesnej polskiej kinematografii. Zapewne jest on zamierzony, ale jednak... brak "proporcjum mocium panie".

Do poczytania w długie wieczory w zasadzie OK.