Luksusowy statek wycieczkowy, pe³ne morze i gor±ca atmosfera…
Zo¶ka, pomimo panicznego strachu przed wod±, wraz z narzeczonym Mateuszem wyrusza w rejs po pe³nym morzu. Od dawna siê miêdzy nimi nie uk³ada, wiêc Zosia chce wykorzystaæ ten czas, by spróbowaæ naprawiæ ich relacjê. Jednak gdy ukochany oznajmia jej okrutn± prawdê, a ca³y misterny plan odbudowy zwi±zku legnie w gruzach, dopiero wówczas dziewczyna zacznie przygodê ¿ycia…
Trzymajcie siê mocno! Czeka na was miêdzynarodowa afera kryminalna z oszustem matrymonialnym, ognisty romans z seksownym kapitanem i lekkie wakacyjne klimaty pe³ne szalonego humoru, nieoczekiwanych zwrotów akcji i pikantnej erotyki.
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2021-10-11
Zdecydowa³am, ¿e ten jedyny raz nie zabiorê kapoka ze sob±. Zobaczê, jak bêdê siê czu³a bez mojego ma³ego ko³a ratunkowego.
"Ko³o ratunkowe" to moje pierwsze spotkanie z twórczo¶ci± autorki.
¦wietna ok³adka jest zapowiedzi± lekkiej i przyjemnej lektury.
Zosia wraz z narzeczonym wybieraj± siê w rejs luksusowym statkiem wycieczkowym.
Mimo panicznego lêku przed wod± dziewczyna decyduje siê na rejs, aby ratowaæ swój zwi±zek. Niestety jej ukochany wysiada zastawiaj±c j± sam±.
Dopiero teraz Zosia rozpoczyna przygodê swojego ¿ycia. Czeka na ni± po¶cig za oszustem matrymonialnym, a nawet ognisty romans z kapitanem.
"Ko³o ratunkowe" to ¶wietne po³±czenie romansu z w±tkiem kryminalnym.
Chocia¿ nie lubiê w±tków erotycznych w ksi±¿kach tu nie by³y one nachalne i niesmaczne. Pomys³ na fabu³ê bardzo ciekawy. Statek wycieczkowy i Zosia, której nie da siê nie lubiæ. Mimo pewnej naiwno¶ci skrad³a moje serce, a jej przygody by³y ¶wietnie poprowadzone, momentami wywo³ywa³y u¶miech.
Zosia mimo przeciwno¶ci z jakimi przysz³o jej siê zmierzyæ wykaza³a siê sprytem, odwag± i pomys³owo¶ci±.
"Ko³o ratunkowe" to lekka i przyjemna lektura. Autorka bardzo ciekawie poprowadzi³a fabu³ê wci±gaj±c nas na statek i pozwalaj±c odkrywaæ kolejne elementy uk³adanki.
"Ko³o ratunkowe" to moim zdaniem bardzo ciekawe po³±czenie kilku gatunków literackich. Muszê przyznaæ, ¿e przyci±gnê³a mnie do siebie jak zwykle ok³adk±. Jestem jak sroka, któr± interesuj± ¶wiecide³ka, a mnie ³adne lub ciekawe ok³adki. Owszem, to co jest w ¶rodku jest bardzo wa¿ne, ale nic nie poradzê na to, ¿e jestem wzrokowcem.
Dodatkowym atutem zachêcaj±cym mnie do wziêcia tej ksi±¿ki w rêce, by³ opis wydawcy, zacytujê jedno zdanie, które mnie zaintrygowa³o:
"Jak schwytaæ miêdzynarodowego oszusta, przezwyciê¿yæ w³asny strach i spotkaæ mi³o¶æ swojego ¿ycia?"
Prolog zawiera piêknie napisany list, który pozwoli nam zrozumieæ dlaczego Zofia wybra³a siê w trzytygodniowy rejs wycieczkowcem. Ten rejs by³ równie¿ powodem, dla którego zaczê³am czytaæ ksi±¿kê. Przypomnia³am sobie swoje podró¿e statkiem, co prawda tylko po Ba³tyku, lecz wra¿enia podobne.
Zosia mimo tego, ¿e bardzo boi siê wody, postanowi³a z narzeczonym udaæ siê w rejs aby naprawiæ psuj±ce siê miêdzy nimi relacje. Niestety, Mateusz oszukuje dziewczynê i tu¿ przed odcumowaniem wysiada ze statku nie mówi±c nic przestraszonej dziewczynie. O tym, ¿e narzeczony wysiad³ ze statku Zosia dowiaduje siê od za³ogi..., ale Zo¶ka ma charakter, nie poddaje siê a w¶ciek³o¶æ na Mateusza daje jej si³ê aby wytrwaæ. Wyrzuca zarêczynowy pier¶cionek za burtê o ma³o nie wypadaj±c za ni±.
"Czemu zostawi³e¶ mnie sam± na tym jebanym statku?! Przecie¿ doskonale wiesz, jak bardzo bojê siê takiej wyprawy. Od dwóch tygodni mam koszmary nocne, wizje, ¿e rozbijamy siê o pieprzon± górê lodow±, tak samo jak Titanic."
Z opresji ratuje j± czaruj±cy mê¿czyzna. Od tej pory Zosia na pok³ad wychodzi tylko w kapoku, co powoduje wiele k±¶liwych uwag wspó³pasa¿erów i za³ogi. W koñcu obs³uga statku zabrania jej chodzenia ca³y czas w kapoku (to jej ma³e ko³o ratunkowe). Jednak Zo¶ka znajduje na pok³adzie kilka bardzo ¿yczliwych jej osób, co powoduje, ¿e powoli przestaje skupiaæ siê na swojej fobii. Bardzo mi siê podoba³y opisy statku, korytarze, windy, kajuty, restauracje, czu³am siê tak jakbym chodzi³a tam z bohaterk±, przypominaj±c sobie swój rejs.
Jednak ta ksi±¿ka to nie tylko perypetie mi³osne Zosi i rejs wycieczkowcem. Znajdziemy tu równie¿ w±tek kryminalny, który jest nawet ciekawy, wydawa³oby siê, ¿e wydarzenia na statku potocz± siê w zupe³nie innym kierunku, ale nag³y zwrot akcji powoduje, ¿e do koñca ksi±¿ki nie mo¿emy byæ pewni tego jak siê zakoñczy fabu³a. Nie mo¿na siê nudziæ czytaj±c, zw³aszcza, ¿e nie brakuje tu gor±cych erotycznych scen, które mog± powodowaæ rumieñce na policzkach.
Zachêcam do czytania w zimowe wieczory pod kocykiem, mo¿na sobie wyobraziæ wspania³e wakacje na luksusowym wycieczkowcu.
Polecam.
Ksi±¿ka z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl.
,,Zakochanie jest ³atwe. Prawdziw± sztuk± jest podtrzymaæ to uczucie i przemieniæ je w ponadczasow± mi³o¶æ, która zniesie trudny, znoje, chwile zw±tpienia i rozpaczy, aby powstaæ silniejsza ni¿ kiedykolwiek’’..
Kto z nas nie chcia³by pop³yn±æ w kilkutygodniowy rejs ekskluzywnym wycieczkowcem wraz z bliskimi sobie lud¼mi?
Elisa Rocher zaprasza czytelnika w tak± podró¿ wraz z ciekawie wykreowanymi przez siebie bohaterami. Zosia- to m³oda dziewczyna, która decyduje siê spe³niæ marzenie zmar³ej mamy, pomimo swojego lêku i parali¿uj±cej fobii przed wod±, decyduje siê na rejs, który swój pocz±tek ma u wybrze¿y Wenecji.
Wci±¿ ma nadziejê na odbudowanie relacji ze swoim narzeczonym, którego decyduje siê ze sob± zabraæ. Czy uda im siê rozpaliæ mi³o¶æ na nowo? Czy jednak przeszkodzi w tym nieziemsko przystojny kapitan statku?
Historia poza typowym w±tkiem romantycznym skrywa równie ciekawy element spiskowy, gdy¿ g³ówna bohaterka jako dziennikarka ¶ledcza postanawia zdemaskowaæ oszusta matrymonialnego ¶ciganego przez Interpol! Jak daleko siê posunie, aby przeszkodziæ sprawcy?
Podczas rejsu Zosia odkrywa czym powinna siê charakteryzowaæ prawdziwa mi³o¶æ. Dokonuje przewarto¶ciowania pewnych spraw w swoim ¿yciu. Kto za tym stoi? Czy lazurowe spojrzenie kapitana poch³onie j± bez reszty i popchnie we wzburzone morze uczuæ i prze¿yæ?
Je¶li chodzi o styl autorki, to uwa¿am, ¿e jest on dosyæ lekki, przyjemny, przez co bardzo ³atwo zatraciæ siê w tej historii. W niektórych momentach pewne dialogi i sceny by³y do¶æ typowe dla literatury romantycznej, oscyluj±ce wokó³ ci±g³ych westchnieñ i mi³osnych wyznañ. W±tki erotyczne by³y do¶æ liczne, ale z pewnym wywa¿eniem i smakiem, co bardzo ceniê w tego typu twórczo¶ci.
Uwa¿am, ¿e autorka stworzy³a naprawdê urocz± powie¶æ, która wci±ga w wakacyjny klimat i wzbudza pozytywne emocje!
Niekiedy w naszym ¿yciu nastêpuj± zdarzenia, które wydaj± nam siê tragedi± nad tragediami i koñcem wszystkiego, co dobre. Czêsto natomiast okazuje siê, ¿e koniec czego¶ jest tylko pocz±tkiem czego¶ wspanialszego.
G³ówna bohaterka Zo¶ka boryka siê ze strat± po ¶mierci matki, a w jej zwi±zku od jakiego¶ czasu nie uk³ada siê za dobrze. Pomimo swojego lêku postanawia odbyæ rejs po pe³nym morzu, aby spe³niæ wspólne marzenie z mam±, ale tak¿e podreperowaæ swoje relacje z narzeczonym. Niestety nie wszystko uk³ada siê po jej my¶li – Mateusz zostawia j± na statku sam±, a jej plany siê sypi±. Dopiero wtedy, ku wielkiemu zdziwieniu Zo¶ki rozpoczyna ona przygodê swojego ¿ycia. Zawiera przyja¼nie oraz poznaje przystojnego kapitana. I tylko jej lêk powstrzymuje j± przed tym, aby daæ siê porwaæ. Czy kobieta prze³amie siê i otworzy na nowe wra¿enia? Jakie jeszcze przygody czekaj± na ni± za zakrêtem?
To by³a bardzo lekka, ciep³a i wci±gaj±ca historia. Mimo, ¿e sama fabu³a nie charakteryzowa³a siê niczym wyj±tkowym, to da³am siê jej porwaæ. Bardzo polubi³am g³ówn± bohaterkê, mimo ¿e jej zachowanie czêsto doprowadza³o mnie na skraj irytacji. Równie¿ bardzo wyidealizowana by³a walka z jej lêkami, gdy¿ bardzo szybko potrafi³a je okie³znaæ.
Nie zabrak³o tu w±tków erotycznych, a tak¿e miêdzynarodowej afery kryminalnej, w któr± zosta³a wci±gniêta Zo¶ka zupe³nie przez przypadek. A ona oczywi¶cie ze wzglêdu na charakter wykonywanego zawodu jak i wrodzon± ciekawo¶æ odda³a siê sprawie ca³ym sercem. Ten w±tek sprawi³, ¿e przez moment mogli¶my odczuwaæ pewien niepokój, a nawet lêk o g³ówn± bohaterkê i ¶wietnie prze³ama³ s³odkie w±tki mi³osne.
Ksi±¿kê oczywi¶cie polecam dla relaksu i odprê¿enia. Dla mnie troszkê zbyt idealnie zosta³a ca³a historia ujêta przez autorkê i za to ma³y minusik. Przystêpny jêzyk i wci±gaj±ce w±tki to niew±tpliwie te elementy, które sprawi³y, ¿e lektura by³a naprawdê spor± przyjemno¶ci±. Du¿ym atutem by³o równie¿ to, ¿e szybko siê j± czyta, wiêc jeste¶my w stanie zapoznaæ siê z jej tre¶ci± spokojnie w jeden wieczór. Oczywi¶cie, jak zawsze zachêcam do przeczytania i wyrobienia sobie w³asnego zdania. Mnie siê podoba³a, bo akurat dok³adnie trafi³a w moje aktualne potrzeby czytelnicze.
Ksi±¿ka z Klubu Recenzenta serwisu nakanapie.pl
Kocham morze i wszystko z nim zwi±zane. Ten zapach, szum fal rozbijaj±cych siê o brzeg i wiatr we w³osach. Od dziecka uwielbiam przebywaæ czy to na pla¿y, jak i na pok³adzie statku, wodolotu czy te¿ ³ódki. Czujê siê wtedy wolna i wszystkie smutki oraz problemy schodz± na dalszy plan.
Elisa Rocher w swojej debiutanckiej powie¶ci zabiera nas w rejs po bezkresach morskich wód i to nie byle jakim statkiem, a luksusowym wycieczkowcem, o którym marzy wielu z nas. G³ówna bohaterka Zosia panicznie boi siê morza, jednak przezwyciê¿a w sobie ten lêk, by wykonaæ zadanie, które powierzy³a jej umieraj±ca mama.
W podró¿ postanowi³a zabraæ Mateusza, swojego narzeczonego, gdy¿ w ich zwi±zku zaczê³o co¶ zgrzytaæ, a dziewczyna planuje naprawiæ ich relacje i zacie¶niæ wiê¼. Niestety ch³opak w ostatniej chwili wycofuje siê ze wspólnej wycieczki i przera¿ona Zosia zostaje sama na pok³adzie w¶ród obcych osób, a morskie fale przera¿aj± j± do tego stopnia, ¿e ze swej kajuty wychodzi ubrana w kapok.
Od tej pory bohaterka wkracza w inny ¶wiat. Poznaje ¿yczliwych ludzi, wdaje siê w romans i zostaje wpl±tana w ¶ledztwo na miêdzynarodow± skalê.
Jak± misjê powierzy³a jej matka na ³o¿u ¶mierci? Dlaczego Mateusz nie wyruszy³ z ni± w rejs? Kto poruszy serce Zosi do tego stopnia, i¿ zapomni o narzeczonym? Na jaki trop wpadnie dziennikarka i co odkryje?
Muszê przyznaæ, ¿e spodoba³a mi siê ta lektura, która jest naprawdê ciekawa, zawiera wiele zabawnych momentów i do tego ta afera kryminalna, powoduje, ¿e nudziæ siê nie bêdziecie. Czyta³o mi siê j± niezwykle szybko i przyjemnie spêdzi³am z ni± czas. Du¿a w tym zas³uga autorki, która ma lekkie pióro i przystêpny styl.
Nie znajdziecie tu przyd³ugich opisów, fabu³a jest przemy¶lana, intryguje, a wplecione w ni± dynamiczne zwroty akcji, wci±gaj± czytelnika. Nie zabrak³o tu tak¿e pikanterii. Pisarka gustownie ukaza³a sceny zbli¿eñ, ale s± one bardzo namiêtne i podgrzej± atmosferê. Oj tak, zapewniam!
To idealna pozycja na ch³odne, szare wieczory. Zaczytuj±c siê w tre¶æ, poczujecie siê, jakby¶cie to wy sami podró¿owali tym wycieczkowcem, wczujcie siê w ten niezwyk³y klimat, zobaczycie nowe miejsca i zrelaksujecie siê.
Ja ze swej strony zapewniam, ¿e warto po ksi±¿kê siêgn±æ i j± przeczytaæ. Dajcie siê uwie¶æ tre¶ci, zrelaksujecie siê oraz zastanówcie siê nad sensem ¿ycia. To godna uwagi pozycja, któr± polecam z ca³ego serducha!
Zofia Mrozowsky przepe³niona strachem przed wszêdobylsk± wod±, spe³niaj±c marzenie niedawno zmar³ej matki, postanawia wybraæ siê na rejs po pe³nym morzu. Towarzyszy jej narzeczony Mateusz. Zosia chce tym rejsem ociepliæ ich zwi±zek, który od d³u¿szego czasu przechodzi kryzys. Niestety nic nie idzie zgodnie z planem. Wrêcz przeciwnie. Dopiero teraz kobieta zacznie przygodê ¿ycia....
Zosi zawróci w g³owie sam kapitan, Dariusz Jaworski a przy okazji bêdzie chcia³a rozwik³aæ miêdzynarodow± aferê kryminaln± z oszustem matrymonialnym.
Co siê dok³adnie wydarzy podczas tego rejsu? Jaki Zosia ma plan? Czy wszystko pójdzie jak po ma¶le?
Od samego pocz±tku ta ksi±¿ka rzuci³a mi siê w oczy. Zarówno wakacyjn± ok³adk±, jak i opisem zwiastuj±cym konkretne perturbacje ¿yciowe, którym bêdzie musia³a sprostaæ kobieta panicznie boj±cej siê wody.
Po opisie prolog wprowadzi³ mnie w konsternacjê. Wyzieraj±cy smutek i powaga zmyli³y mnie, natomiast pierwszy rozdzia³ temat wyprostowa³. Oczywi¶cie nie wszystko, bo autorka stopniowo przez ca³± powie¶æ odkrywa karty. Testowa³a moj± cierpliwo¶æ i podsyca³a ciekawo¶æ.
G³ówna bohaterka to kobieta odwa¿na. Pewna siebie, ambitna, zdeterminowana i trochê szalona. Uczynna i pomocna. Z przyjemno¶ci± obserwowa³am jej poczynania. Fajna postaæ. Nie to co Mateusz, jej narzeczony. Od pocz±tku dzia³a³ mi na nerwy. Dra¿ni³ mnie niesamowicie. Jego zagrywka na rejsie dos³ownie mnie zszokowa³a. Co za typ! Oszust matrymonialny wywo³a³ jeszcze wiêksze emocje. Mia³am ochoty co¶ mu zrobiæ. W ksi±¿ce jest jedna fajna postaæ kobieca. Lucia, do której od pocz±tku zapa³a³am sympati±. A nasz kapitan? No có¿. Pewny siebie, opanowany i rozwa¿ny. Chodz±cy testosteron. Charyzmatyczny i otaczaj±cy wokó³ siebie tak± aurê wyj±tkowo¶ci. Ca³kiem fajny bohater.
Jego reakcja z g³ówn± bohaterk± od pocz±tku by³a gor±ca. Z widoczn± chemi± miêdzy nimi. Z niewidocznym przyci±ganiem, które nie pozwala³o im o sobie zapomnieæ. Zignorowaæ siebie nawzajem. Im g³êbiej w tekst, tym bardziej ciekawiej i gorêcej.
Akcja ca³y czas trzyma³a w napiêciu i niepewno¶ci. By³o s³odko, romantycznie, spalaj±ca a nawet mrozi³o krew w ¿y³ach. Sensacja fajnie rozplanowana i prowadzona. Na plus opis rejsu od ¶rodka. Wygl±d pomieszczeñ, zej¶cia na l±d, atrakcje turystyczne. Ca³o¶æ ¶wietnie siê ze sob± ³±czy³a.
To letnia, wakacyjna historia. W sam raz na rozgrzanie w ch³odne jesienne wieczory. Lektura posiada humor i ogieñ scen mi³osnych. Szalone i zwariowane wydarzenia pozwoli³y mi na fajn± rozrywkê. Autorka ma lekki i przyjemny styl. W swym debiucie pokaza³a przewrotno¶æ i nieprzewidywalno¶æ losu. Czyta siê j± szybko.
Polecam.
Wspó³praca: Wydawnictwo NovaeRes
Zo¶ka panicznie boi siê wody, jednak pomimo lêku, wyrusza w rejs z narzeczonym. Ich zwi±zek ma siê ku koñcowi, ale Zosia ma nadziejê, ¿e czas, który spêdz± razem na statku naprawi ich relacjê. Jednak nic nie jest takie, jak sobie zaplanowa³a. Niespodziewanie Mateusz opuszcza statek.. Zo¶ka wyrusza w rejs sama... Czeka j± nie lada przygoda, gor±cy romans i po¶cig za oszustem matrymonialnym...
Fantastyczna, romantyczna i bardzo intryguj±ca... Fabu³a jak± stworzy³a autorka wci±gnê³a mnie bez reszty i p³ynê³am statkiem wraz z nasz± bohaterk±. By³o nieprzewidywalnie i bardzo romantycznie. Zo¶ka skrad³a moje serce, bardzo j± polubi³am, ta dziewczyna ma wprost fenomenaln± wyobra¼niê i potrafi poradziæ sobie w ka¿dej sytuacji.
"Ko³o ratunkowe" to nie tylko romans, to tak¿e powie¶æ z w±tkiem kryminalnym. Nasza bohaterka musi poradziæ sobie z mê¿czyzn±, który próbuje uwie¶æ jej przyjació³kê a przy okazji po³o¿yæ ³apê na jej maj±tku.. Czy jej siê uda ? O tym musicie przekonaæ siê sami.
Jestem pod wra¿eniem tej ksi±¿ki. Lekki i przyjemny w odbiorze styl autorki na pewno przypadnie do gustu wielu z Was.
Przepe³niona humorem, akcj± i w±tkiem erotycznym powie¶æ jest idealna na d³ugie jesienne wieczory.
Gratulujê autorce wspania³ego debiutu i czekam na kolejne ksi±¿ki.
Dziêkujê autorce i wydawnictwu za zaufanie i mo¿liwo¶æ objêcia patronatem tak fantastycznej ksi±¿ki♥️
"Ko³o ratunkowe" to ksi±¿ka od pocz±tku do koñca stworzona z pomys³em. Wraz z g³ówn± bohaterk± zabieramy siê w pe³en przygód rejs, a wszelkie opisy otoczenia sprawiaj±, ¿e oczami wyobra¼ni widzimy realia tej podró¿y i autentycznie mamy mo¿liwo¶æ uczestniczenia w niej. Bardzo ciekawym i dodaj±cym ksi±¿ce emocji w±tkiem jest dziennikarskie ¶ledztwo, które Zo¶ka prowadzi na statku. Sprawia to, ¿e nie ma chwili na nudê i z wypiekami na twarzy ¶ledzimy kolejne przygody postaci. Jednak ta lektura zapewnia tak¿e mnóstwo dobrego humoru ale i chwil refleksji nad przemijaniem. Zdecydowanie jest to pozycja wydawnicza, której warto po¶wiêciæ czas.
Zo¶ka wyrusza w ten rejs z misj±, a nawet kilkoma. Naprawa relacji z narzeczonym, stawienie czo³a swoim strachom i wype³nienie ostatniej woli ukochanej mamy. I niemal na samym starcie wszystko zaczyna siê sypaæ. Jak ma poradziæ sobie samotna kobieta na pe³nym morzu, którego panicznie siê boi? Dla tej bohaterki nie ma rzeczy niemo¿liwych. Swoj± odwag± wykazuje siê w tej ksi±¿ce nie raz. Poza tym jest naprawdê zakrêcon± ale i pozytywn± osob±, czym szybko zyskuje sobie przychylno¶æ wspó³towarzyszy podró¿y. Jednak jej najbardziej charakterystyczn± cech±, jakby nie patrzeæ niezwykle cenion± u osoby w jej zawodzie, jest dociekliwo¶æ i doszukiwanie siê potencjalnych spraw, tam gdzie bez wprawnego oka by siê ich nie dostrzeg³o. Czy Zo¶ka da radê przetrwaæ ten rejs na swoich szalonych zasadach?
Dariusz jest kapitanem z powo³ania, kocha morze i swoj± pracê. Odrobinê zasadniczy, jednak nie ma takich regu³, których nie nagi±³by dla Zosi. Ceni sobie szczero¶æ i sam te¿ jest takim cz³owiekiem. Ta postaæ ma w sobie co¶ takiego, ¿e autentycznie rozpuszcza wokó³ siebie aurê opiekuñczo¶ci i bezpieczeñstwa. Jak powszechnie wiadomo, zwi±zek z marynarzem nie ma wiêkszych szans na przetrwanie. Ale mo¿e to mo¿e byæ dobry pomys³ na romans?Z tym, ¿e z jego posad± to nie jest takie proste, a wobec tej szalonej kobiety z Polski trudno przej¶æ obojêtnie.
Na rynku jest ca³e mnóstwo dostêpnych romansów, jednak jest to jedna z tych pozycji, która mo¿e siê wyró¿niæ spo¶ród t³umu. Po pierwsze dziêki tematyce, ca³a fabu³a ma miejsce na luksusowym statku wycieczkowym, tak¿e samo otoczenie jest ju¿ oryginalne, a i warunki pozostaj± specyficzne. Po drugie, dostajemy tutaj intryguj±ce i umiejêtnie poprowadzone po³±czenie romansu i w±tku sensacyjnego. Po trzecie Autorka nie stroni od trudnych tematów- pisze o ¿a³obie, o tym jaki ¶lad pozostawia przedwczesna utraty bliskich ludzi, ale daje te¿ nadziejê. Na to, ¿e nie znamy dnia ani godziny, w których poznamy warto¶ciowych ludzi, zas³uguj±cych na miejsce w naszym sercu i to nie tylko w romantycznym wydaniu. I ¿e nigdy nie jest za pó¼no na mi³o¶æ, któr± nale¿y siê cieszyæ póki trwa i czerpaæ z niej ca³ymi gar¶ciami. Choæ ja osobi¶cie nie jestem zwolenniczk± szybko rozwijaj±cych siê uczuæ, to i tak ksi±¿kê czyta³o mi siê przyjemnie i lekko, dziêki bardzo przystêpnemu i mi³emu w odbiorze stylowi Autorki. Z pewno¶ci± jest to pozycja, na któr± warto zrobiæ miejsce w biblioteczce :-)
Sta³ ty³em do mnie i spogl±da³ w dal. Leniwy wietrzyk rozwiewa³ mu w³osy, buszowa³ w¶ród nich i uk³ada³ po swojemu. Zazdrosna o przeklêty wiatr, podesz³am do mê¿czyzny i objê³am go od ty³u w pasie.
Wiêcej