Kolce róży. Szkarłatne Ogrody

Tom 2 cyklu Szkarłatne Ogrody

Po ślubie z Wiktorem Maria liczyła na bezpieczeństwo i spokój. Owszem, uratowała swoich bliskich, jednak sama znalazła się w śmiertelnym niebezpieczeństwie i bardzo szybko się o tym przekonała.

Ból głowy to było pierwsze, co poczuła, kiedy obudziła się w głębokim dole. Zdezorientowana i przerażona nie miała żadnej możliwości ucieczki. Dół był okrągły i głęboki jak studnia, a jego dno zamieszkiwały szczury. Na domiar złego obok Marii było coś jeszcze zwłoki. A raczej to, co z nich pozostało.

Zdrada bolała. Zwłaszcza kiedy dokonała jej osoba, po której się tego nie spodziewaliśmy. Wiktor nie sądził, że Maria cokolwiek znaczyła w jego życiu. Miał prosty plan, który chciał zrealizować. Jednak plany lubiły się zmieniać a gdzieś w pobliżu czaiło się prawdziwe zło. Bestia o wiele gorsza niż ta, która mieszkała w Ogrodach.

W mrocznej posiadłości, wśród ogromu tajemnic, dwoje ludzi próbowało odnaleźć siebie. Ona miała być ratunkiem dla jego czarnej duszy. On jej wybawieniem od przeznaczenia. Tymczasem oboje znajdowali się pośrodku czegoś, co zakrawało na ironię losu i niosło za sobą tylko zniszczenie i śmierć.

Informacje dodatkowe o Kolce róży. Szkarłatne Ogrody:

Kolce róży. Szkarłatne Ogrody - opinie o książce

Avatar użytkownika - pajkaaczyta
pajkaaczyta
Przeczytane:2024-02-25,

" Przyjdz i przypomnij mi ,ze jeszcze zyje "

🥀 🥀 🥀 🥀 🥀

Uklad ktory Maria musiala podjac dla dobra rodziny nie byl prosty. Pomoc hrabiego w zamian za slub Marii z nim.

Myslala ,ze po slubie z Wiktorem poczuje sie w koncu bezpieczna i nie bedzie samotna.

Lecz Wiktor nie zmiennil tak sie przynajmniej wydawalo.

" Pięk­na dziew­czy­na Be­stię po­ślu­bi­ła,

Nie wie jed­nak, że błąd po­peł­ni­ła.

Oca­lić bo­wiem ni­ko­go nie zdoła,

Bo Po­twór wciąż czyha, czeka i woła. "

🥀 🥀 🥀 🥀 🥀

Grozby ktore slyszala Maria sie zoscily. Obudzil ja silny bol glowy. Byla zorientowana i wielkim grobie ?! Moze dole ,wielkom dole ? Tyle mogla ocenic po przebudzeniu .

Wiktor po zaginieciu Marii nie musial ,ze bedzie mu na niej az tak zalezec. Hrabia ktory wydawal sie miec serce z lodu . Ale w jego zyciu pojawila sie ona ,piekna Maria ktora zaczela rozpuszczac jego serce.

🥀 🥀 🥀 🥀 🥀

"Wszystkim tym ktorzy usta milcza, natomiast dusza krzyczy z rozpaczy "

@rosaliewilson.autor

@wydawnictworewizja #szkarłatneogrody #rosaliewilson #kolceróży #wydawnictworewizja

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2024-02-03, Ocena: 6, Przeczytałam,

🥀Autorka stworzyła fenomenalną kontynuację historii współczesnej pięknej i bestii.Wraz z Wiktorem i Marią przeżywamy masę emocji,które towarzyszą im każdego dnia.
Wiktor nadal jest tajemniczym i mrocznym hrabią ukrywający swoją przeszłość.Pragnęłam poznać każdy element jego historii.Każdy szczegół jest skrupulatnie dawkowany czytelnikowi,by pobudzić naszą wyobraźnię i móc ją odkrywać w odpowiednim momencie.W jego świecie Maria jest tylko pionkiem w grze pozbawionej zasad.Choć pragnie zaznać czułości to świat i inne osoby uniemożliwiają poczuć ciepło z rąk drugiego człowieka.
Ich relacja jest zagmatwana i pełna niejasności.

🥀 Otrzymujemy rozdziały nie tylko z perspektywy głównych bohaterów,ale również innych osób,które dają nam inny obraz historii.Podwalają na odkrywanie niektórych sekretów,które bardzo chcemy odkryć.Dodanie do tego trójkąta miłosnego powoduje szybsze bicie serca.Robi się wtedy naprawdę ciekawiej i niebezpiecznie.Zazdrość,intrygi oraz manipulacja nie wróżą niczego dobrego…

🥀 „Kolce róży.Szkarlatne ogrody” to powieść pełna tajemnic,niejasności,cierpienia oraz niebezpieczeństwa będącego obok bohaterów.Czyta się z zapartym tchem,by wreszcie dobro i uczucie wygrało
Koniecznie przeczytajcie tą książkę 🥀

Zapach Róży
Rosalie Wilson0
Okładka ksiązki - Zapach Róży

Kiedy masz dwadzieścia lat i lufę broni przystawioną do głowy, pragniesz tylko wyjść z tego cało. I nie ma znaczenia, czy musisz zapłacić masę pieniędzy...

Rok szarańczy
Terry Hayes