Koktajlowe opowieści są idealną lekturą dla każdego, kto kiedykolwiek marzył o przeniesieniu się na stałe w słoneczne klimaty, by popijać drinki i korzystać z nielimitowanego słońca.Kiedy Joe wraz ze swoją dziewczyną ma możliwość kupienia baru na Teneryfie, oczami duszy wyobraża sobie wieczne wakacje: rajskie plaże, darmowe koktajle i hiszpańską sjestę. Dlatego razem z bratem zaciąga pożyczkę u swojego ojczyma i niebawem wszyscy stają się dumnymi właścicielami baru w kanaryjskim kurorcie El Beril.Główni bohaterowie Koktajlowych opowieści szybko zorientują się, że prowadzenie restauracji to sztuka sama w sobie, a słońce i oddalenie od domu sprzyjają `ekscentrycznym` zachowaniom klientów. Joe i Joy z każdym dniem nabierają cech kameleona - niezbędnych, by z sukcesem prowadzić restaurację w kurorcie, gdzie goście zmieniają się hurtowo w każdy wtorek i piątek.
Informacje dodatkowe o Koktajlowe opowieści. Jak kupiłem bar na Teneryfie i co z tego wynikło:
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2013-05-29
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
978-83-7642-151-3
Przeczytane:2013-11-27, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2013, Mam, Wyzwanie - Pióro i Pazur, Wyzwanie - powieści obyczajowe,