Niezwykła książka twórców jednego z najpopularniejszych seriali Seks w wielkim mieście!
Kobiety odnoszące sukces nie zawsze potrafią właściwie ocenić zaangażowanie mężczyzny. Łudzą się, że dając partnerowi więcej swobody i akceptując jego postępowanie, sprawią, że zwiąże się z nimi na stałe. Spotykają się z przyjaciółkami i prowadzą długie rozmowy, analizując niejasne zachowania mężczyzn. To strata czasu!
Mężczyzna nie jest skomplikowany, choć chce, by za takiego go uważano. Nie ma mowy o żadnych sprzecznych sygnałach. Może po prostu nie zależy mu na tobie!
Wielki hit ostatnich lat w USA, ponad 2 miliony wydanych egzemplarzy. Numer jeden na listach bestsellerów "New York Timesa", "USA Today", "Publisher's Weekly", "Wall Street Journal".
Książka Kobiety pragną bardziej ukazała się w Polsce w 2005 roku pod tytułem .
Greg Behrendt pracował jako konsultant przy kręceniu serialu Seks w wielkim mieście w ciągu trzech kolejnych sezonów. Jego występy komediowe prezentowano w HBO, Comedy Central Presents..., The Tonight Show with Jay Leno, Late Show with David Letterman i Late Night with Conan O'Brien.
Liz Tuccillo zajmowała się literacką stroną serialu Seks w wielkim mieście, który został nagrodzony statuetką Emmy. Pisuje także dla teatrów niezależnych.
Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2009-06-03