Przewrócona fotografia, podmuch wiatru, telefon od osoby, o której dokładnie w tej chwili myślałeś... Czy zdarzyło ci się, żeby w chwili smutku przypadkowa obecność drugiego człowieka, bądź niezwykły ,,zbieg okoliczności" sprawiły, że poczułeś wewnętrzną radość? W słowniku chrześcijan nie istnieje słowo ,,przypadek". To dowody na obecność Boga w naszych codziennych troskach i zmartwieniach. Dobry Ojciec nie chce byśmy pogrążali się w smutku lub tracili nadzieję. Dlatego puszcza do nas oko, mówiąc: ,,nie martw się, Ja jestem przy tobie".

Ta książka to zbiór fascynujących świadectw tego, w jaki sposób Bóg troszczy się o nasze samopoczucie. Małe cuda codzienności i drobne znaki zupełnie niespodziewanie stają się dowodem Bożej obecności, mrugnięciami, które dodają otuchy.

Informacje dodatkowe o Kiedy Bóg puszcza do ciebie oko. Opowieści o zaskakującej potędze przypadku i sekretnym języku Boga:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2015-10-27
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę Kiedy Bóg puszcza do ciebie oko. Opowieści o zaskakującej potędze przypadku i sekretnym języku Boga

Kiedy Bóg puszcza do ciebie oko. Opowieści o zaskakującej potędze przypadku i sekretnym języku Boga - opinie o książce

Boski kompas. Jak chwile, gdy Bóg mruga, wyznaczają kierunek życia
SQuire Rushnell0
Okładka ksiązki - Boski kompas. Jak chwile, gdy Bóg mruga, wyznaczają kierunek życia

Gdy coś nas w życiu spotyka, zastanawiamy się czasem: czyżby to był przypadek lub zwykły zbieg okoliczności? SQuire Rushnell - autor Boskiego kompasu...

Raj utracony
John Milton