Kazalnica

Karma zawsze wraca. Czasami w bardzo brutalnej odsłonie.

Dolnośląskim Ludwikowem wstrząsa makabryczna zbrodnia. W stojącym na uboczu gospodarstwie zostają znalezione zwłoki starszego małżeństwa. Wszystko wskazuje na to, że przed śmiercią para została poddana brutalnym torturom.
Śledztwo prowadzą komisarz Regina Szalińska i podkomisarz Paweł Rybak. Od początku jednak natrafiają na przeszkody – nieufni sąsiedzi ofiar skutecznie utrudniają im pracę. Zamknięta społeczność zazdrośnie chroni swoich sekretów.
Z każdym dniem przybywa pytań, a po Ludwikowie zaczynają krążyć niebezpieczne plotki. Śledczy czują, że zbliżają się do mrocznej prawdy. Kiedy jednak wyjdzie ona na jaw, może zszokować całą społeczność…

Informacje dodatkowe o Kazalnica:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2024-10-15

Kup książkę Kazalnica

Kazalnica - opinie o książce

Avatar użytkownika - Szpilkaczyta
Szpilkaczyta
Przeczytane:2024-10-21, Ocena: 6, Przeczytałam,

Witam Was moi drodzy w ten niedzielny wieczór z książką, która niedawno miała swoją premierę. Jest to debiut autorki i śmiało mogę napisać że to bardzo dobry debiut. Książka krótka bo liczy niespełna 150 stron ale uwierzcie mi na słowo jest w niej zawarte wszystko to co kryminalne tygryski lubią najbardziej.

Mała miejscowość, krzywdzone kobiety, bezkarność sprawcy, mroczny klimat, nienawiść i zemsta. Książka wciąga od pierwszej strony, z resztą nie ma się co dziwić zwłaszcza, że zarówno pomysł na miejsce zbrodni jak i sposób zabójstwa budzą ciekawość, jak potoczy się śledztwo i co było jego przyczyną. Dodatkowym plusem są protokoły przesłuchań, które urozmaicają fabułę.

Książkę czyta się jednym tchem, nie nudzi i co najważniejsze nie sposób jej odłożyć na później.

Gratuluję debiutu i czekam na kolejną historię, mam nadzieję że nie trzeba będzie długo czekać.

Raj utracony
John Milton