Kapitan Nauka. Witaj żabko!

Zadbaj o prawidłowy rozwój sensoryczny Twojego dziecka

Przyroda opowiada piękne historie, które wzruszają i zaskakują jak najprawdziwsze przygody. Poznaj tę o mamie żabie i jej maleństwach, które rosną, zmieniają się i odkrywają, że nigdy nie przestajemy się uczyć.

Żabka mieszka w stawie z wieloma innymi żabami. Pewnego dnia słyszy, jak jedna z nich - samiec -śpiewa, i BUM! Zakochuje się w nim po uszy...

Niezwykła książeczka wspierająca rozwój sensoryczny dziecka, pozwalająca dotknąć i poczuć świat natury, zajrzeć przez okienka, dziuple oraz odkryć niespodzianki kryjące się na każdej stronie. Barwne ilustracje Agnesse Baruzzi przykują uwagę maluszka, a uniwersalna historia poruszająca temat dorastania, zachęci do słuchania i wspólnego czytania.

Zaproś dziecko do świata natury

Witaj, żabko! pochodzi z nowej serii Kapitana Nauki ,,Dotknij Natury".

Książeczka ma twardą oprawę i wzmocnione strony, które gwarantują wysoką jakość i odporność na zniszczenia, a także bezpieczeństwo podczas zabawy pod nadzorem rodziców.

Autor:

Gabriele Clima - włoski pisarz, autor książeczek obrazkowych i książeczek dla dzieci i młodzieży, książeczek obrazkowych, w tym bestsellerowej serii ,,Przesuń paluszkiem".

Ilustratorka:

Agnesse Baruzzi - ilustratorka książeczek z serii ,,Dotknij Natury". Ukończyła studia w Istituto Superiore per le Industrie Artistiche w Urbino. Publikuje własne książki dla dzieci, prowadzi warsztaty w szkołach i bibliotekach.

Informacje dodatkowe o Kapitan Nauka. Witaj żabko!:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2019-09-18
Tytuł oryginału: Buongiorno, ranocchia!

Tagi: bóg Fabularne książki obrazkowe - wyobraźnia i zabawa

Kup książkę Kapitan Nauka. Witaj żabko!

Kapitan Nauka. Witaj żabko! - opinie o książce