Kalafior jest królem.
Jeśli myślisz, że kalafior można zjeść wyłącznie z masłem i bułką tartą, to znaczy, że tak naprawdę nic nie wiesz o tym cudownym warzywie. Gdyby się uprzeć, można by go jeść od rana do wieczora i na pewno długo by się nie znudził. W książce znajdziemy 70 przepisów, które udowodnią, że kalafior to prawdziwy król wśród warzyw. Możemy z niego przyrządzić zarówno niebanalne desery - na przykład limonkowo-kokosowy sernik, jak i potrawy, które utulą nas w długie zimowe wieczory - kalafiorową pizzę, sycący dahl czy zaskakujące przystawki. Możliwości jest tysiąc - wystarczy otworzyć umysł i wyciągnąć kalafior z garnka. Przecież można go przyrządzić na tyle ciekawszych sposobów!
Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2019-07-03
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 144
Chcę przeczytać,