Kabaret Starszych Panów oraz Divertimento

Polskie Wydawnictwo Muzyczne w latach sześćdziesiątych wydało 4 zeszyty zatytułowane "Starsi Panowie Dwaj", zawierające 48 piosenek; w 1972 r. w edycji "Wizyta Starszych Panów" pośród 16 piosenek znajdowało się także kilka z "Divertimenta". Obecnie przypominamy 25 piosenek z obydwu wydań. Nawiązujemy także do opracowania graficznego Janusza Bruchnalskiego. Adaptacji jego rysunków dokonał syn - Marcin BruchnalskiUtwory w publikacji:* Wasowski Jerzy - Kuplety starszych panów,* Wasowski Jerzy - Kaziu zakochaj się,* Wasowski Jerzy - Wezwanie,* Wasowski Jerzy - Upiorny twist,* Wasowski Jerzy - Odrobina mężczyzny na codzień,* Wasowski Jerzy - Dziecię tkaczy,* Wasowski Jerzy - W czasie deszczu dzieci się nudzą,* Wasowski Jerzy - Już kąpiesz się nie dla mnie,* Wasowski Jerzy - Bo we mnie jest seks,* Wasowski Jerzy - Jeżeli kochać, to nie indywidualnie,* Wasowski Jerzy - Przeklnę cię,* Wasowski Jerzy - Tanie dranie,* Wasowski Jerzy - Tango Kat,* Wasowski Jerzy - Zosia i ułani,* Wasowski Jerzy - Odrażający drab,* Wasowski Jerzy - Rodzina,* Wasowski Jerzy - Na ryby,* Wasowski Jerzy - Shimmy-szuja,* Wasowski Jerzy - Coż ci to ja uczyniłem,* Wasowski Jerzy - Addio, pomidory,* Wasowski Jerzy - Zobowiązanie,* Wasowski Jerzy - Jak pan się trzyma,* Wasowski Jerzy - Wesołe jest życie staruszka,* Wasowski Jerzy - Piosenka jest dobra na wszystko,* Wasowski Jerzy - Już czas na sen

Informacje dodatkowe o Kabaret Starszych Panów oraz Divertimento:

Wydawnictwo: Polskie Wydawnictwo Muzyczne