jQuery. Niezbędnik programisty gier

Tworzenie gier nie musi być trudne!

JavaScript jeszcze nigdy w historii nie był tak popularny. Jego możliwości w połączeniu ze współczesnymi przeglądarkami są oszałamiające. Nikogo nie dziwią już aplikacje, które swoją użytecznością przewyższają tradycyjne desktopowe odpowiedniki. Teraz przyszła kolej na gry. Czy wkrótce i one podbiją rynek?

Dzięki bibliotece jQuery korzystanie z potencjału JavaScriptu stało się zdecydowanie łatwiejsze. Fakt ten sprawił, że zyskała ona ogromną popularność i jest ceniona w środowisku programistów. W trakcie lektury tej książki odkryjesz, jak dzięki jQuery sprawnie stworzyć wciągającą grę.

Naucz się tworzyć gry oparte na sprite...ach, wspierające tryb multiplayer oraz zintegrowane z sieciami społecznościowymi. Dowiedz się, jak wykrywać kolizje, tworzyć rzuty izometryczne oraz projektować gry mobilne. Już za chwilę będziesz w stanie stworzyć swoją własną platformówkę, a może nawet prostą grę RPG. Sięgnij po tę książkę i przekonaj się, że to nie takie trudne!

Dzięki tej książce:

poznasz zaawansowane możliwości języka JavaScript i biblioteki jQuery nauczysz się opierać animację na sprite...ach poradzisz sobie z ograniczeniami urządzeń mobilnych stworzysz wciągającą grę

Masz pomysł na grę? Zrealizuj go z jQuery!

Informacje dodatkowe o jQuery. Niezbędnik programisty gier:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2014-08-07
Kategoria: Poradniki

Kup książkę jQuery. Niezbędnik programisty gier

jQuery. Niezbędnik programisty gier - opinie o książce