Język angielski. Repetytorium gramatyki z ćwiczeniami

"Język angielski. Repetytorium gramatyki z ćwiczeniami" to publikacja umożliwiająca uczącym się języka angielskiego zarówno zapoznanie się z zagadnieniami gramatycznymi, jak i gruntowne ich powtórzenie, usystematyzowanie i utrwalenie. Przeznaczona do pracy samodzielnej oraz kształcenia grupowego.

Sztandarowe repetytorium PWN Wydawnictwa Szkolnego teraz w nowej okładce.

Od ponad 30 lat najlepsze repetytorium gramatyki języka angielskiego:

do samodzielnej nauki, do powtórki i uzupełnienia braków ze szkoły, do przygotowania lekcji czy korepetycji.

Polecamy wszystkim, którzy szukają prostych i zrozumiałych wyjaśnień w języku polskim z przykładami i bogatym zestawem ćwiczeń.

Repetytorium przeznaczone jest dla:

studentów i słuchaczy kolegiów oraz szkół wyższych, uczestników kursów językowych, przygotowujących się do zdania egzaminów lub uzyskania certyfikatów językowych, wszystkich, którzy chcą indywidualnie doskonalić swoją wiedzę z zakresu zagadnień z gramatyki języka angielskiego.

Repetytorium składa się z 3 części (Formy wyrazów i struktura grup wyrazowych; Struktura zdań pojedynczych i złożonych; Słowotwórstwo), podzielonych na rozdziały. Każdy rozdział zawiera część teoretyczną i praktyczną, co pozwala od razu sprawdzić i utrwalić wiedzę.

Informacje dodatkowe o Język angielski. Repetytorium gramatyki z ćwiczeniami:

Wydawnictwo: PWN