Jedzie pociąg...

W tym pociągu nikomu się nie nudzi, każde zwierzątko ma zajęcie: trzeba wziąć prysznic, chwilkę pomuzykować, przygotować coś smacznego... I podróż zleci w mig! Najnowszy zbiór wierszy dla najmłodszych opracowany przez Marcina Brykczyńskiego (tekst) i Ewę Podleś (ilustracje).

1. Wesoły pociąg mknie po torach, a w każdym wagonie inne zwierzątko. Podróż nikomu się nie dłuży - proszę, zajrzyjcie przez okno! Ale tam wesoło!

2. Proszę wsiadać , drzwi zamykać!

Jedzie z nami całe zoo!

Ja w podróży, ty w podróży,

ale podróż się nie dłuży,

każdy zajęć ma tu sto!

Informacje dodatkowe o Jedzie pociąg...:

Wydawnictwo: Literatura
Data wydania: 2020-07-07
Kategoria: Edukacyjne

Tagi: bóg

Kup książkę Jedzie pociąg...

Jedzie pociąg... - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2024-01-22, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,

Lubię podsuwać dzieciom książki pisane wierszem. Rymowane teksty wpadają w ucho i jak się po czasie okazuje bardzo szybko zapadają w pamięci maluchów.

Zdecydowanie mogę polecić te napisane przez Marcina Brykczyńskiego. Jestem fanką od pierwszego przeczytania! Być może kojarzycie kilka książek, które pojawiły się tu już wcześniej.

Tym razem, w duecie z Ewą Podleś i jej uroczymi ilustracjami, powstała książka o podróżujących pociągiem. A pasażerami są wyjątkowe zwierzęta!
Niedźwiedź nie lubiący swojego zapachu, panda dbająca o swój makijaż, śpiewający wilk, rzucająca skórkami z banana małpka czy koala tęskniący za eukaliptusem to tylko kilku z podróżujących!
Jest czas na dbanie o siebie, muzykowanie czy przygotowywanie smacznych posiłków, które umilą podróż!

To wspaniała propozycja dla najmłodszych czytelników, właśnie przez ten wpadający w ucho tekst i przyjazne, zabawne ilustracje. To również okazja do poznania zwierząt i ich cech szczególnych.

Mały format i kartonowe strony z zaokrąglonymi brzegami to dodatkowe atuty.

U nas jest ostatnio na topie!

Jeżyk i jeżyny
Ewa Podleś0
Okładka ksiązki - Jeżyk i jeżyny

Jeżykowi wydaje się, że nikt nie chce go przytulić, bo jest kolczasty. Zmartwieni przyjaciele próbują mu pomóc to zmienić. Ale mamy pomysł jest najlepszy...

Części ciała i liczby. Pops i Boti uczą angielskiego
Ewa Podleś0
Okładka ksiązki - Części ciała i liczby. Pops i Boti uczą angielskiego

Pops i Boti poznają robota z zepsutą nogą. Muszą mu pomóc, bo Doktor Potwór nic na to nie poradzi! Zabierają nowego przyjaciela do mechanika, który zna...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;