Java. Zaawansowane zastosowania

Twój przewodnik w głąb języka Java!

Czy wiesz, jaki język programowania wybierany jest jako podstawa najbardziej skomplikowanych i zaawansowanych projektów IT? Tak, to Java! Sprawdza się doskonale wszędzie tam, gdzie wymagane są najwyższa wydajność, pełne bezpieczeństwo oraz realizacja skomplikowanych reguł biznesowych. Jeżeli chcesz zapoznać się z nietypowym i sprytnym wykorzystaniem tego języka, to trafiłeś na doskonałą książkę.

W trakcie lektury będziesz mieć niepowtarzalną okazję, by przygotować zaawansowane algorytmy oraz zaimplementować je z użyciem języka Java. Ponadto dogłębnie poznasz listy, stosy i kolejki oraz dowiesz się, jak efektywnie na nich operować. W kolejnych rozdziałach zaznajomisz się z technikami sortowania danych oraz generowania liczb losowych. Co jeszcze? Operacje na plikach, drzewa binarne oraz haszowanie to tylko niektóre z poruszanych tu tematów. Książka jest doskonałą lekturą dla wszystkich programistów języka Java, chcących wycisnąć z niego jeszcze więcej!

Dzięki tej książce:

poznasz i zaimplementujesz zaawansowane algorytmy wygenerujesz liczby losowe poznasz zaawansowane metody sortowania danych zaznajomisz się z tematem rekurencji poznasz niuanse języka Java

Poznaj zaawansowane możliwości języka Java!

Informacje dodatkowe o Java. Zaawansowane zastosowania:

Wydawnictwo: Helion