Java 8. Leksykon kieszonkowy

Java jest dziś językiem, który programiści wybierają najczęściej, gdy mają przed sobą skomplikowany projekt, wymagający najwyższej wydajności, jakości, bezpieczeństwa oraz integracji z innymi systemami. Rozwijany od blisko dwudziestolecia, język ten doczekał się wersji oznaczonej numerem 8. Ta edycja została wzbogacona o wiele nowości, m.in. o długo oczekiwane wyrażenia lambda. Jeżeli szukasz poręcznej książki, do której możesz sięgnąć w przypadku wątpliwości, to trafiłeś na doskonałą pozycję!

Ta publikacja należy do popularnej serii „Leksykon kieszonkowy” i możesz mieć ją zawsze przy sobie. W środku znajdziesz konwencje nazw oraz podstawowe elementy języka. W kolejnych rozdziałach zdobędziesz wiedzę na temat typów prostych oraz programowania zorientowanego obiektowo. Ponadto zawarto tu przystępne omówienie wyrażeń lambda, współbieżności oraz zasad dostępu do plików i sieci. Java posiada rozbudowany mechanizm obsługi sytuacji wyjątkowych, który również został omówiony w tym podręczniku. Książka ta jest obowiązkową pozycją na półce każdego programisty języka Javy — jeśli chce on mieć zawsze pod ręką wiarygodne źródło informacji na temat tego języka.

Dzięki tej książce:
- poznasz elementy i składnię języka Java
- zrozumiesz zasadę działania wyrażeń lambda
- wykorzystasz nowe metody dostępu do plików
- zaznajomisz się z nowościami w Javie 8
- będziesz mieć zawsze pod ręką solidne źródło wiedzy

Twój przewodnik po języku Java!

Informacje dodatkowe o Java 8. Leksykon kieszonkowy:

Wydawnictwo: Helion