Jak żyć z neurotycznym kotem?

DODAJ DO PAKIETU
KUP KSIĄŻKĘ
„Bóg stworzył puszysty kłębek, który z braku lepszego pomysłu nazwał Kotem. Przyjrzał się Swemu dziełu i pokręcił głową. To nie było dokładnie to, co zamyślił.
Uniósł stworzenie wysoko w powietrze, a ono zwisło bezwładnie z Jego dłoni. Wypuścił je z ręki, a ono plasnęło o ziemię i rozpłaszczyło się niczym naleśnik. Kiedy Bóg skrzyżował przednie łapy kota na jego piersiach, a tylne splótł w pozycję lotosu, stworzenie nawet nie drgnęło.
Zaciekawiony Bóg przewracał kota z boku na bok, rozciągając jego ciało tak, że stało się prawie dwa razy dłuższe. Potem zwinął je w małą kulkę, skręcając, zginając i ugniatając. Stworzenie nawet nie otworzyło oczu.
Bóg podrapał się po brodzie z niedowierzaniem. Nie był pewien, czy ma się śmiać, czy płakać. Wiedział, oczywiście, że to, co właśnie stworzył, trudno zaliczyć do cudów.
Ale nie miał już czasu na żadne zmiany - ostateczny termin siedmiu dni był tuż-tuż.
– No trudno. – Wzruszył ramionami. – Nie wszystko zawsze musi się udać.
Kot, nie poświęcając ani chwili uwagi swemu pojawieniu się na ziemi, zwinął się w kłębek i znowu zasnął.”

Informacje dodatkowe o Jak żyć z neurotycznym kotem? :

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2009 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: How to live with a neurotic cat?

Tagi: bóg

Kup książkę Jak żyć z neurotycznym kotem?

Jak żyć z neurotycznym kotem? - opinie o książce

Avatar użytkownika - madziq
madziq
Przeczytane:2022-02-28, Ocena: 5, Przeczytałam, Przeczytane, 26 książek 2022,
Jak żyć z neurotycznym psem?
Stephen Baker0
Okładka ksiązki - Jak żyć z neurotycznym psem?

Absolutnie wyjątkowy poradnik dla wszystkich, którzy chcą zrozumieć swego psa. Z absurdalnym humorem, bawiącym do łez, autor wyjaśnia, dlaczego nasze psy...

Kyle
T.M. Piro