Jak zmieniłam życie w rok?

To historia o kobiecie z małego miasteczka, która goni, pędzi i chce coś osiągnąć w życiu - i osiąga. Jej podejście do życia zmieni dopiero rodzina. Zawsze chciała ją założyć, ale nie spodziewała się, że odciśnie takie piętno na jej światopoglądzie. Malwina rozkochuje się w życiu rodzinnym i macierzyństwie, nadal jednak funkcjonując w rytm korporacyjnych obowiązków. Szybko, byle do celu, a po celu cel kolejny. Kolejne sukcesy przychodzą jej z łatwością. Nic dziwnego, w końcu to tytan pracy i wulkan energii. Razem z mężem starają się o rodzeństwo dla synka, w międzyczasie decydując o przeprowadzce do nowego domu, gdzie mają wieść piękne rodzinne życie z dwójką dzieci. Wszystko idzie zgodnie z planem oprócz jednego... ciąży. Mija rok, później kolejny i nic. To dla Malwiny kompletna nowość... Nie tak wyglądał jej plan na życie! I wtedy gaśnie ostatnia iskierka nadziei... ,,Miałam tego wszystkiego dosyć. Podjęłam ostateczną decyzję. Dosyć pędu. Na pierwszym miejscu - zdrowie. O ciąży postanowiłam zapomnieć, puścić to wolno. Widocznie tak musi być. Małymi kroczkami, z potknięciami, ale ciągle do przodu, dopracowywałam kolejne fuszerki mojego funkcjonowania. Nigdy bym nie pomyślała, że na końcu mojej drogi czeka mnie największy cud - upragniona ciąża. Bez wsparcia farmakologicznego, bez wsparcia medycznego..." - pisze Malwina Bakalarz, autorka słynnego bloga bakusiowo.pl - w swojej debiutanckiej książce ,,Jak zmieniłam życie w rok?".

Organizacja życia, zdrowa dieta, nieco filozofii, mnóstwo poczucia humoru i rady, jakich oczekujemy od przyjaciółki, której zwierzamy się, że mamy już wszystkiego dosyć - to książka autorki bloga Bakusiowo.

Informacje dodatkowe o Jak zmieniłam życie w rok? :

Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2018-03-14
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Jak zmieniłam życie w rok?

Jak zmieniłam życie w rok? - opinie o książce

Napisana w bardzo przystępny, humorystyczny sposób. Autorka jest blogerką słynnego bloga, tym samym ma lekkośc pióra, a jej teksty czyta się bardzo przyjemnie.

Za zadanie ma podnosić na duchu i motywować do działania. Całkiem ok na początek drogi z samorozwojem.

Avatar użytkownika - malwina10405
malwina10405
Przeczytane:2019-08-01, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2019, Mam,

Dla zaczynających przygodę z zagadnieniami dotyczącymi samorozwoju ta pozycja może być dobrym początkiem. Napisana jest przystępnym potocznym językiem, czyta się ją szybko. Ktoś, kto o tym temacie ma już trochę większą wiedzę, może być nieco zawiedziony. Nic nowego się raczej z tego poradnika nie dowie. Niektóre porady mi osobiście nie przypadły do gustu. Sporo tematów potraktowanych jest po łebkach.

Rok szarańczy
Terry Hayes