Jak pokonać zaburzenia odżywiania u dzieci?

W drodze do pełnego wyzdrowienia

Mity i fakty dotyczące natury zaburzeń Komplikacje medyczne i psychologiczne Dieta, ćwiczenia, środki farmakologiczne

Dobrze karmiąc ciało, dbasz o także o ducha

Zaburzenia odżywiania jeszcze nie tak dawno traktowane były dość lekceważąco i mało kto dostrzegał w nich znamiona poważnej choroby, destrukcyjnie wpływającej na życie, a w skrajnych przypadkach prowadzącej nawet do śmierci. Dziś jesteśmy doskonale świadomi problemu i zauważamy nikłe walory edukacyjne takich książeczek, jak ta o Tadku-niejadku, którą wielu z nas pamięta z dzieciństwa. Świadomi rodzice wiedzą, jak łatwo można wyrządzić krzywdę dziecku, i są gotowi zapewnić mu wsparcie i najodpowiedniejszą opiekę.

Książkę "Jak pokonać zaburzenia odżywiania u dzieci? Trening" napisali naukowcy śledzący na bieżąco rozwój badań w tej dziedzinie. Teoria na temat choroby została więc poparta dużą wiedzą praktyczną. Autorzy zdają sobie sprawę z indywidualnego przebiegu zaburzeń i z trudności, jakie napotykają bliscy osób cierpiących na anoreksję, bulimię, kompulsywne objadanie się i wiele podobnych schorzeń. Stworzyli zatem podręcznik pomagający zrozumieć naturę choroby i uczucia cierpiącej na nią osoby oraz pokonać wrażenie bezsilności. Droga do wyleczenia bywa żmudna, lecz nic nie zastąpi satysfakcji, jaką przyniesie zdrowie Twojego dziecka.

Dzięki niezwykle cennym wskazówkom i radom będziecie mogli:

intensywnie uczestniczyć w leczeniu dziecka, zdobyć wiedzę, jakiej nie zapewnią publikacje w internecie i prasie, dobrać najlepszą strategię wprowadzania zmian w domu, nauczyć się mówić o jedzeniu, figurze i wadze, zrozumieć szaleństwo związane z odchudzaniem i ćwiczeniami fizycznymi.

Informacje dodatkowe o Jak pokonać zaburzenia odżywiania u dzieci?:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2007-09-20
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Jak pokonać zaburzenia odżywiania u dzieci?

Jak pokonać zaburzenia odżywiania u dzieci? - opinie o książce