Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki... Natychmiast chcę to wszystko ugotować!
Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i ,,Elle"
Rozszerzone wydanie - 186 przepisów na dania jak z bajki!
Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje - kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale... smakować!
Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.
Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!
Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!
Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!
Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.
Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim - jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.
Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2021-04-14
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 360
135 przepisów na dania z chwastów: sałatki pasty i sosy zupy tarty i makarony koktajle słodkości konfitury Czy zamiast uparcie pozbywać się...
Oto książka dla wielbicieli kuchni, osób otwartych na nowe smaki i chętnych do przeżycia niezwykłych wrażeń kulinarnych, niekoniecznie biegłych...
Chcę przeczytać,