Jacek, Wacek i Pankracek

Inne wydania:

Jacek, Wacek i Pankracek właśnie zaczęli pierwszą klasę. A w szkole tyle się dzieje ! Chłopcy poznają nowych kolegów, doświadczą trudów, ale i przyjemności nauki i dowiedzą się, jak ważne jest, by sobie nawzajem pomagać.
Po lekcjach zaś przeżyją na podwórku niejedną przygodę. Czasem się pokłócą, czasem zezłoszczą, ale przyjaźń i tak wygra.

Pełne ciepła, klasyczne opowieści Miry Jaworczakowej od lat zachwycają swoją prostotą i mądrością.

Informacje dodatkowe o Jacek, Wacek i Pankracek:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 1996 (data przybliżona)
Kategoria wiekowa: 6-8 lat
ISBN: 978-83-10-11272-9
Język oryginału: Polski

Kup książkę Jacek, Wacek i Pankracek

Jacek, Wacek i Pankracek - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2015-06-14, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 (327) książek w 2015 roku, Dla dzieci, Mam,
Historia trzech przyjaciół z klasy 1D. Jacek, Wacek i Pankracek po raz pierwszy idą do szkoły, zaprzyjaźniają się we trójkę. Z czasem do ich grona dołączją inne dzieci z klasy. Razem uczą się koleżeństwa, odwiedzają się w swoich domach, które często różnią się diametralnie. Książeczka zawiera sporo walorów edukacyjnych. Uczy jak postępować z przyjaciółmi i kolegami w szkole (historia o zaginięciu psa Kleksa), o dzieleniu się tym co się ma z innymi, o pomocy koleżeńskiej bez względu na status materialny. Naprawedę bardzo ciekawie napisana i chociaż od tego czasu minęło ponad pół wieku, do dziś aktualna.
Avatar użytkownika - 22200116Zp
Przeczytane:2005-01-01, Ocena: 3, Przeczytałam, Dla dzieci,
Po słonecznej stronie
Mira Jaworczakowa0
Okładka ksiązki - Po słonecznej stronie

Pierwsza wielka miłość Hanki kończy się porażką, gdy ukochany zaczyna się interesować jej przyjaciółką Olą - niepozorną brzydulą. Nieoczekiwanie na scenę...

Oto jest Kasia. AUDIOBOOK
Mira Jaworczakowa0
Okładka ksiązki - Oto jest Kasia.  AUDIOBOOK

Kasi - dotychczas wzorowej uczennicy i ulubienicy rodziców oraz dziadków - rodzi się siostrzyczka. Zazdrosna dziewczynka przeżywa bunt: staje się agresywna...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;