Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Ocena: 0 (0 głosów)
Specyfika przemysłu spożywczego wymaga stosowania zarówno uniwersalnych, jak i specjalistycznych procesów jednostkowych. W tym właśnie podręczniku zwięźle i przejrzyście omówiono wszystkie podstawowe procesy stosowane w branży oraz urządzenia i aparaty używane do przetwarzania i utrwalania żywności. Opisane aparaty i maszyny, wytwarzane przez renomowane firmy światowe, stanowią wyposażenie nowoczesnych zakładów przemysłu spożywczego. Połączenie podstaw teoretycznych i opisu matematycznego procesów z danymi na temat najnowszych rozwiązań dotyczących technicznej realizacji przedsięwzięcia czyni, iż książka jest pozycją unikatową. Tak pełnych informacji nie ma w innych polskich opracowaniach. Prosty język wykładu i jednoznaczny opis matematyczny sprawiają, że z książki mogą korzystać zarówno studenci specjalizujący się w technologii żywności i budowie aparatury, jak i uczniowie starszych klas techników chemicznych i szkól gastronomicznych.

Informacje dodatkowe o Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego:

Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Data wydania: b.d
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 8320432278
Liczba stron: 468

więcej

Kup książkę Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Klubowe dziewczyny 2
Ewa Hansen ;
Klubowe dziewczyny 2
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy