Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Ocena: 0 (0 głosów)
Specyfika przemysłu spożywczego wymaga stosowania zarówno uniwersalnych, jak i specjalistycznych procesów jednostkowych. W tym właśnie podręczniku zwięźle i przejrzyście omówiono wszystkie podstawowe procesy stosowane w branży oraz urządzenia i aparaty używane do przetwarzania i utrwalania żywności. Opisane aparaty i maszyny, wytwarzane przez renomowane firmy światowe, stanowią wyposażenie nowoczesnych zakładów przemysłu spożywczego. Połączenie podstaw teoretycznych i opisu matematycznego procesów z danymi na temat najnowszych rozwiązań dotyczących technicznej realizacji przedsięwzięcia czyni, iż książka jest pozycją unikatową. Tak pełnych informacji nie ma w innych polskich opracowaniach. Prosty język wykładu i jednoznaczny opis matematyczny sprawiają, że z książki mogą korzystać zarówno studenci specjalizujący się w technologii żywności i budowie aparatury, jak i uczniowie starszych klas techników chemicznych i szkól gastronomicznych.

Informacje dodatkowe o Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego:

Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Data wydania: b.d
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 8320432278
Liczba stron: 468

więcej

Kup książkę Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Lato drugich szans
Dagmara Zielant-Woś
Lato drugich szans
Suplementy siostry Flory
Stanisław Syc
Suplementy siostry Flory
Upiór w szkole
Krzysztof Kochański
Upiór w szkole
Dolina Marzeń. Przeszłość
Katarzyna Grochowska
Dolina Marzeń. Przeszłość
Piwniczne chłopaki
Jakub Ćwiek
Piwniczne chłopaki
Szczerbata śmierć
Arkady Saulski
Szczerbata śmierć
Bez litości
Michał Larek
Bez litości
Z okruchów nadziei
Anna Siedlecka
Z okruchów nadziei
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy