Kolejna książka z serii Instrumentarium i techniki zabiegów operacyjnych dla pielęgniarek. Publikacja poświęcona jest traumatologii i ortopedii.
Przygotowana została przez zespół doświadczonych pielęgniarek operacyjnych, ortopedów i anestezjologa.
Autorzy w sposób zwięzły i przystępny omówili stosowane narzędzia, procedury i techniki operacyjne.
Szczegółowo przedstawiono następujące zagadnienia:
specyfika bloku operacyjnego traumatologii i ortopedii przygotowanie przedoperacyjne pacjenta najczęściej wykonywane operacje traumatologiczne i ortopedyczne techniki znieczulenia opieka anestezjologiczna przed zabiegiem i po nimKsiążka zawiera bogaty materiał ilustracyjny, w tym opisy instrumentariów stosowanych podczas zabiegów.
Mamy nadzieję, że ten praktyczny przewodnik będzie doskonałym źródłem wiedzy dla instrumentariuszek i młodych adeptów ortopedii i traumatologii.
Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2020-12-10
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Przeczytane:2020-12-15, Przeczytałam, 52 książki 2020, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2020 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2020, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2020,