Inna rozkosz. Świat dominacji i uległości seksualnej

Pierwsza na polskim rynku książka, która wprowadza w świat BDSM i jego historię.

Autorzy przeprowadzili ponad sto wywiadów z osobami skupionymi wokół sceny BDSM. Książka zawiera opisy praktyk oraz obszerne cytaty dotyczące dominacji i uległości. Wyjaśnia, na czym polega kontrakt D&P i dlaczego tak istotna jest wyobraźnia i rozróżnienie technik (kary cielesne, wiązanie, klapsy, chłosta, intensywna stymulacja). Autorzy przedstawiają metody indywidualizacji ciała (gorsety, tatuaże, piercing, skaryfikacja) oraz opisują pragnienia jakie w nas tkwią (fetyszyzm, przebieranki, balansowanie na granicy płci, złoty deszcz).

Książka pokazuje, że D&P to nie tylko zbiór praktyk, ale styl życia preferowany przez wiele osób.

Informacje dodatkowe o Inna rozkosz. Świat dominacji i uległości seksualnej:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2013-04-17
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Inna rozkosz. Świat dominacji i uległości seksualnej

Inna rozkosz. Świat dominacji i uległości seksualnej - opinie o książce

Avatar użytkownika - figlarna24
figlarna24
Przeczytane:2013-06-12, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2013,
Nasz rynek wydawniczy jest wręcz zalewany literatura erotyczną, które przybliżają ( w zakresie wyobraźni) czytelnikowi różnorodne praktyki seksualne. Na blogach, a nawet moim czytaliście o powieściach, gdzie były już pary, trójkąty, pensjonaty, gdzie uczony uległości itp. Tym razem chciałabym wam przedstawić książkę zupełnie inną niż do tej pory. Pytacie dlaczego, jaką , i o czym , skoro się wydaję, że wszystko zostało już pomiędzy wierszami powiedziane. Otóż jest to inna książka , bo to nie żadna fikcja literacka tylko tzw. samo życie. Autorzy "Inna rozkosz. Świat dominacji i uległości seksualnej" podjęli niezwykły trud, by zgromadzić obszerne informacje o takiej specyficznej strefie seksualnej , jakim jest BDSM . BDSM to w skrócie - dominacja, uległość. Jak łatwo się domyślić chodzi o techniki sadomasochistyczne, uległości,. Autorzy książki przeprowadzają bardzo osobiste rozmowy z entuzjastami takiego stylu życia. opowiadają oni o tym , jak odkryli, że ich taki seks "kręci" , jak są postrzegani przez otaczające ich społeczeństwo i jak to się dzieje naprawdę. A umówmy się , że "normalni" ludzie poostrzegają tego typu techniki za coś obrzydliwego i odbiegającego od normy. Ale właściwie czym jest norma? Psychologowie, terapeuci i seksuolodzy niemal jednogłośnie twierdzą, że norma w seksie niezalezy od pozycji, miejsca, czasu, liczby członków aktu seksualnego, ale od tego czy na daną technikę i sposób wyrażania swoich potrzeb i zaspokojenia ich jest obopólna zgoda. Po przeczytaniu tej pozycji dowiemy się , że członkowie BDSM brzydzą się czynnościami, które mogą przynieść, ból, upokorzenie i cierpienie seksualnemu partnerowi.Podstawą takich igraszek jest zaufanie . Uległy wie, że dominująca osoba wie jak się posługiwać narzędziami ( w książce znajdziemy ich obszerny opisy) oraz wie, kiedy ma przestać. W lekturze autorzy zawarli mnóstwo ciekawostek, które z uwagi na niepełnoletnich czytelników nie będę opisywać. Ciekawi są bohaterowie tej książki. Przedstawiają oni różnorodne grupy zawodowe, grupy społeczne i wielorakie orientacje seksualne. Wywiadów jest około stu i okazuje się, że ci ludzie są normalni w zupełności i nie należny bać się inności, bo naprawdę nie warto. Rewelacyjna lektura , poszerzająca horyzonty. Polecam ciekawskim.
Avatar użytkownika - FantasyOla
FantasyOla