Idealne święta. Pingwinek i szczeniak

Dwa różne charaktery, dwie wizje świąt, jedna katastrofa i całe mnóstwo ŚMIECHU!

Przed wami nowi ulubieńcy dzieci - Pingwinek i Szczeniak.

Poznajcie Pingwinka: jest troskliwy, miły i lojalny. Może czasem zbyt ostrożny w stosunku do nowych rzeczy, ale tak już mają bardzo rozsądne pingwinki - są spokojne, cierpliwe i rozważne.

Szczeniak natomiast to kochające zabawę małe, kudłate wcielenie chaosu! Nie boi się niczego i czasami daje się ponieść emocjom. Jego kreatywność nie ma końca, a pomysły przyprawiają niekiedy przyprawiają o zawrót głowy!

Pingwinek i Szczeniak BARDZO się od siebie różnią, zwłaszcza jeśli chodzi o podejście do świąt. Dla Pingwinka najważniejsze są proste rzeczy: choinka idealnej wielkości i tradycyjne ciasto. Za to Szczeniak marzy o gigantyczniej maszynie do robienia śniegu i stole zastawionym potrawami po sufit. Odmienne świąteczne wizje przyjaciół to gotowy przepis na katastrofę i DUŻO śmiechu! Czy Pingwinek i Szczeniak dojdą do porozumienia i wspólnie przygotują najbardziej magiczne święta? Czy odkryją, co jest sekretem naprawdę udanych świąt?

,,Pingwinek i szczeniak. Idealne święta" to przezabawna, urocza opowieść o przyjaźni, zrozumieniu i magii świąt Bożego Narodzenia. Przypomni ona wszystkim dzieciom i rodzicom o wartości prostych przyjemności i radości bycia razem, bo przecież to jest w tym czasie najważniejsze.

Książka (w formie picturebooka) z pięknymi, całostronicowymi ilustracjami, które wprowadzą dzieci w świąteczny nastrój, w przezabawnym przekładzie Barbary Supeł.

Idealny prezent pod choinkę dla wszystkich dzieci w wieku 3-5 lat.

Informacje dodatkowe o Idealne święta. Pingwinek i szczeniak:

Idealne święta. Pingwinek i szczeniak - opinie o książce

Avatar użytkownika - malipasjonaci
malipasjonaci
Przeczytane:2025-01-21, Ocena: 5, Przeczytałem, Mam,

Pingwinek i Szczeniak, to przyjaciele o zgoła różnych charakterach. Pingwinek to świąteczny tradycjonalista, ceniący sobie spokój, rozwagę i marzący o pięknych, prostych i skromnych świętach. Natomiast Szczeniaczek to świąteczny freak, pełen pomysłów, energii i entuzjazmu, które widoczne są u niego w każdym przedsięwzięciu. Dwa zupełnie odmienne podejścia do wszystkiego...
🎄🎄🎄
A więc czy tych dwóch ma szansę dojść do porozumienia podczas świątecznych przygotowań? Czy gdy jeden marzy o tradycyjnej choince i prezentach, a drugi o elfach i milionie światełek, to osiąganą jakąś harmonię?

Fantastyczna świąteczna książka, pełna energii, kolorów i humoru, która rozbawi i rozczuli młodych czytelników, a także pokaże, że zarówno kompromis może przynieść rozwiązanie jak i otworzenie się na coś zupełnie nowego, oraz udowodni, że w świętach nie chodzi o dekoracje, ale o coś zupełnie innego.

Ta książka jest przy okazji zapowiedzią serii o Pingwinku i Szczeniaku, a już jestem pewna, że dzieci ich pokochają!

Avatar użytkownika - wobiektywiemamy_
wobiektywiemamy_
Przeczytane:2024-12-01,

Dwóch przyjaciół, dwa całkiem inne charaktery i dwie różne wizje spędzania świąt.

Szczeniaczek to wielbiciel zabawy, pełen energii i niesamowitych kreatywnych  pomysłów na spędzenie świąt czy tworzenie zaskakujących dekoracji.

Pingwin to rozważnie  podchodzący do tematu wielbiciel minimalizmu i spokoju.

Obaj przyjaciele planują wspólne święta, jednak ich wizja nieco się od siebie różni…

Podczas, gdy Pingwinek marzy tylko o spokoju i zwyczajnej pachnącej zielonej choince, Szczeniaczek planuje mnóstwo atrakcji takich jak maszyna do śniegu, gromada elfów, tysiące lampek a nawet pomalowaniu domu farbami.

Jak skończy się ich wspólne planowanie?

Myślicie, że dojdą do porozumienia i dostrzegą w końcu to, co jest najważniejsze podczas tej całej świątecznej gorączki?

W tej książce nie zabraknie śmiechu i zabawy, a na końcu odkryjecie prawdziwy sekret idealnych świąt! 🎄

Avatar użytkownika - agape_90
agape_90
Przeczytane:2024-11-26, Ocena: 6, Przeczytałem, KSIAZKI DLA DZIECI,

,,Idealne święta. Pingwinek i Szczeniak" to przezabawna, przeurocza i ciepła opowieść dla przedszkolaków o tym, jak różnie postrzegamy święta i przygotowania do nich, a także o sztuce kompromisu i tym, jak ważne jest zrozumienie drugiej strony.

Zbliżają się święta Bożego Narodzenia. Pingwinek marzy o czymś prostym, natomiast jego współlokator Szczeniak ma bardziej pstrokate i szalone plany dekoracyjne. To takie połączenie tradycyjnego podejścia z nowoczesnym i szalonym. Musicie sami przeczytać jak doszli do zgody.

Na okładce znajduje się adnotacja ,,Heheszki gwarantowane", co potwierdzam! Wszystko dzięki ilustracjom i znakomitemu tłumaczeniu.

Kyle
T.M. Piro