Idą mrówki po brzuszku. Wierszyki do zabaw dla maluszków

Każdy zna rymowanki: Idzie rak nieborak..., Tu sroczka kaszkę warzyła czy Idzie kominiarz po drabinie.

Takie zabawy przygotowują dziecko do komunikacji werbalnej i słuchania ze zrozumieniem, kształtują poczucie rytmu i rymu, przybliżają dziecku nazwy części ciała i budują świadomość jego schematu. Wdrażają do liczenia i poznawania liczebników, czasowników i innych części mowy.

Z uwagi na walory i wartość edukacyjną takich zabaw, w książce znajdują się nowe zabawy i wierszyki, które powiększą istniejący już kanon. Wzbogacą one proces budowania więzi i relacji z dzieckiem oraz przysporzą wiele radości dzieciom i rodzicom.

Informacje dodatkowe o Idą mrówki po brzuszku. Wierszyki do zabaw dla maluszków:

Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2020-10-13

Tagi: bóg

Kup książkę Idą mrówki po brzuszku. Wierszyki do zabaw dla maluszków

Idą mrówki po brzuszku. Wierszyki do zabaw dla maluszków - opinie o książce

Święta z Panem Wierszysławem
Witold Szwajkowski0
Okładka ksiązki - Święta z Panem Wierszysławem

Basia i Bartek to rodzeństwo, które w okresie bożonarodzeniowym poznaje nowego sąsiada - pana Wierszysława. Dzieci są zainteresowane lokatorem, ponieważ...

Wierszyki ćwiczące języki, czyli rymowanki logopedyczne dla dzieci
Witold Szwajkowski0
Okładka ksiązki - Wierszyki ćwiczące języki, czyli rymowanki logopedyczne dla dzieci

Ten zbiór zabawnych wierszyków, którym towarzyszą zachwycające i pełne humoru ilustracje, to książka wyjątkowa. Jej wspólne...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;