Hideout

Oto gorąca, tropikalna wyspa. Istny raj na ziemi. Jednak nie dla wszystkich... W głębi wilgotnych lasów deszczowych znajduje się pewna jaskinia... Teraz już wiem, że nigdy, przenigdy nie powinniśmy byli się do niej zbliżać Już wiem, co czaiło się w jej mroku... Ale teraz... teraz jest już za późno... Raj na ziemi zmienił się w piekło.

Informacje dodatkowe o Hideout:

Hideout - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2017-05-25, Ocena: 4, Przeczytałem,
JASKINIA STRACHU Jeżeli chodzi o horrory, nikt nie robi ich tak, jak Japończycy, nieważne czy chodzi o filmy, powieści czy komiksy. Pochodzący z kraju kwitnącej wiśni twórcy, za który z licznych podgatunków grozy by się nie wzięli, wyciskają z nich to, co najlepsze. Świetnie czują się w klasycznych starszakach opartych na wyłaniających się z mroku postaciach i dziwnych, niepokojących odgłosach, znakomicie potrafią też odnaleźć się w krwawych, szokujących dziełach. ,,Hideout" znajduje się na styku różnych światów - mamy tu krwawe sceny, zdeformowane postacie, rzeczy czające się w mroku i wątki obyczajowe. A wszystko to w smakowitym, realistycznym opracowaniu graficznym, które buduje znakomity klimat. Całość mojej recenzji na blogu: http://ksiazkarnia.blog.pl/2017/05/25/hideout-masasumi-kakizaki/
Kyle
T.M. Piro