Halo, czy to Ziemia? Jak nas widać z kosmosu

Lubisz patrzeć w gwiazdy? A co powiesz na zmianę perspektywy? Sięgnij po wyjątkowy album ze zdjęciami nie z tej Ziemi!

Tim Peake został pierwszym brytyjskim astronautą, który ukończył spacer kosmiczny i - co może bardziej zdumiewające - pierwszym, który przebiegł cały maraton w kosmosie. Podczas swojej sześciomiesięcznej misji na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej wykonał setki olśniewających zdjęć, z których najlepsze zebrano w tej właśnie książce.

Tim Peake uchwycił z lotu ptaka majestat kosmosu i planety, którą nazywamy domem, dając nam zapierające dech w piersiach ujęcia. Jego fotografie ukazują najsłynniejsze miasta świata roziskrzone nocnym oświetleniem, naturalne piękno zorzy północnej, oceanów, gór i pustyń.

Niesamowite historie Tima o życiu w kosmosie (w tym słynna opowieść o błędnie wybranym numerze i telefonie wprost z orbity do nieznanej kobiety) stanowią wyjątkowy komentarz do poszczególnych fotografii. Dzięki tej prawdziwie unikalnej perspektywie astronauta udowadnia, że będąc w kosmosie, setki mil ponad swoimi przyjaciółmi i rodziną, nigdy nie czuł się bliżej domu.

Informacje dodatkowe o Halo, czy to Ziemia? Jak nas widać z kosmosu:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2022-02-09
Kategoria: Hobby
Tytuł oryginału: Hello, Is This Planet Earth? My View from the International Space Station

Tagi: Publikacje popularne na temat astronomii i kosmosu bóg

Kup książkę Halo, czy to Ziemia? Jak nas widać z kosmosu

Halo, czy to Ziemia? Jak nas widać z kosmosu - opinie o książce

Avatar użytkownika - martucha180
martucha180
Przeczytane:2022-02-03, Ocena: 6, Przeczytałam, Moje 2022,

Tim Peake0
Okładka ksiązki - Kosmiczna rekrutacja. Testy i ćwiczenia ESA dla przyszłych astronautek i astronautów

Houston, mamy rozwiązanie Twojego problemu! W ,,Kosmicznej rekrutacji" znajdziesz 100 autentycznych testów, łamigłówek i ćwiczeń wykorzystywanych...

Zapytaj astronautę
Tim Peake0
Okładka ksiązki - Zapytaj astronautę

Czy w kosmosie jest szybki internet? Kiedy człowiek postawi stopę na Marsie? Jak pachnie przestrzeń kosmiczna? Czy w stanie nieważkości da się korzystać...