Grzech pierworodny. Plotki. Tom 21

Gdy Laura ujawnia, że Håvard jest ojcem małego Oli Håvarda, powstaje wielkie zamieszanie. Chłopiec ucieka do lasu i chowa się. Zrozpaczony Håvard wysyła ludzi ze Stornes na poszukiwania.

Mali obawia się, że po tym wszystkim znów ożyją plotki na temat jej i jej rodziny, i wkrótce dowiaduje się, że ludzie zaczynają coś szeptać na temat związku Siverta i Tordhild. Dawny lęk znów ściska serce Mali. Czy po raz kolejny będzie musiała zebrać wszystkie siły, by walczyć o siebie i swoich bliskich?

"- Zabierzemy cię do domu - powiedział, biorąc jedną dłoń przyjaciela w swoją rękę. Włożył mu swoje rękawice. - Ale zmarzłeś.
- Wiesz, że Håvard jest moim ojcem?
- Tak, wczoraj się dowiedziałem. Sam nam to powiedział.
- A ja nigdy nie miałem ojca - szepnął Ola Håvard. - Nie przypuszczałem nawet, że mam... A Håvard był nim cały czas! I nic nie powiedział. On mnie nie kocha. Nie chciał się do mnie przyznać i być moim ojcem.
- Myślę, że on cię kocha - stwierdził Johannes. - I chce być twoim ojcem. Powiedział, że postąpił bardzo głupio, ale że chce wszystko naprawić. Dorośli są tacy dziwni - dodał dojrzałym tonem".

Informacje dodatkowe o Grzech pierworodny. Plotki. Tom 21:

Wydawnictwo: Elipsa
Data wydania: 2007 (data przybliżona)
ISBN: 978-83-60446-46-1

Kup książkę Grzech pierworodny. Plotki. Tom 21

Grzech pierworodny. Plotki. Tom 21 - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2013-06-04, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 (190) książek w 2013, Obyczajowe, Mam,
W wiekszosci akcja tomu kreci sie wokol sprawy ojcostwa Oli Havarda. Zaskoczyla mnie nagla przemiana Laury i jej stosunek do mlodszego syna po smierci starszego. Wydawaloby sie, ze zycie chlopca powoli zaczyna sie ukladac. Wizyta lensmana na koniec tomu rozgrzewa atmosfere.
Grzech pierworodny. Fatalne spotkanie. Tom 1
Anne - Lise Borge0
Okładka ksiązki - Grzech pierworodny. Fatalne spotkanie. Tom 1

Saga "Grzech pierworodny" to seria powieściowa norweskiej pisarki Anne-Lise Boge. Akcja cyklu toczy się na początku dwudziestego wieku w Norwegii. Bohaterką...

Grzech pierworodny. Pożegnanie. Tom 9
Anne - Lise Borge0
Okładka ksiązki - Grzech pierworodny. Pożegnanie. Tom 9

adchodzą ciężkie czasy. W osadach szaleje epidemia groźnej choroby, która atakuje wszystkich: młodych, starych, a zwłaszcza tych, którzy opiekują się chorymi...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska