Ta książka to zamknięte na 368 stronach rozmowy na tematy bardzo bliskie każdej kobiecie. Jest o samoakceptacji, zdrowiu, relacjach, macierzyństwie, seksie, biznesie, sukcesie, motywacji, tolerancji, sile i po prostu - o kobietach dla kobiet.
To książka dla aktywnych i biernych, tolerancyjnych i tych mniej elastycznych, akceptujących siebie oraz tych, którzy potrzebują uwierzyć, że wszystko zaczyna się w głowie! Autorki rozmawiają, zadają pytania, często takie na jakie nam czasem nie wystarcza czasu, albo najzwyczajniej odwagi.
Ta książka stanowi impuls do działania, do wprowadzenia zmian, by zgodnie z planem realizować swoje marzenia.
To także jedna z piękniej wydanych książek, dopracowana w każdym calu. Piękna i mądra zarazem! Kobieca, po prostu:)
Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2018-10-17
Kategoria: Poradniki
"#girlstalk" to książka, a raczej poradnik nie tylko dla dziewczyn, ale również dla chłopaków. Może po nią sięgnąć i starszy i młodszy, a także aktywny i bierny.
Powyższa książka to zestawienie kilkunastu wywiadów z osobami z pewnego portalu. Wypowiadają się oni m.in. na temat samoakceptacji, sukcesu, macierzyństwa, zdrowia czy też związków. Każdy z pytanych opowiada swoje emocjonalne historie jakie przeżywali w danym temacie.
Według mnie autorki stworzyły pomocny poradnik, w którym możemy poznać jak różne może być życie i jak wiele może być dróg życia. Książka może nie jest łatwa i porusza wiele mało znanych słów, ale na pewno jest pomocna. Jak dla mnie potrafi ona wiele nauczyć, a szczególnie pokazać, że jeszcze wiele możemy zmienić oraz przeżyć.
Moja ocena: 7/10
Przeczytane:2021-02-15, Ocena: 6, Przeczytałem, 12 książek 2021,
Książka ciekawa i przydatna.
Na początku pomyślałam "o nie, kolejna książka o tym że trzeba dobrze jeść, wysypiać się i nie stresować, jakby to już nie było wiadomo".
Po czym okazało się że książka jest bardzo fajna, zawiera wiele cennych rad, linków do przydatnych stron o których istnieniu nie miałam pojęcia. Doszło do tego że wiele informacji i "namiarów" sobie wynotowałam z tej publikacji.
Dlatego polecam ją.