Geografia szczęścia. W poszukiwaniu najszczęśliwszych miejsc na świecie

PODRÓŻ PO NAJSZCZĘŚLIWSZYCH MIEJSCACH NA ŚWIECIE

Co sprawia, że dany kraj uznawany jest za szczęśliwy? Czego zazdrościmy mieszkańcom innych państw? I czym właściwie jest szczęście?

W poszukiwaniu odpowiedzi na te pytania Eric Weiner - dziennikarz i wieloletni korespondent National Public Radio - odwiedza dziesięć krajów powszechnie uznawanych za najszczęśliwsze miejsca na świecie. W ciągu trwającej rok podróży dociera między innymi do Holandii, Tajlandii, Mołdawii, Wielkiej Brytanii, Indii, Szwajcarii i na Islandię. Dowiaduje się, na czym polega średniomądrość, co kryje się pod pojęciem zadowoszczęścia i dlaczego czasem najprostszym sposobem na osiągnięcie szczęścia jest... niemyślenie.

Geografia szczęścia. W poszukiwaniu najszczęśliwszych miejsc na świecie to wyjątkowo barwny dziennik podróży, napisany z niezwykłym poczuciem humoru. To książka, która zachwyci nie tylko miłośników podróży, ale również wszystkich tych, którzy poszukują inspiracji i odpowiedzi na najważniejsze pytania naszych czasów.

ERIC WEINER

wielokrotnie nagradzany dziennikarz i autor bestsellerów przetłumaczonych na ponad 20 języków. Były korespondent National Public Radio oraz reporter The New York Times. Obecnie współpracuje między innymi z The Washington Post, BBC Travel i AFAR.

Informacje dodatkowe o Geografia szczęścia. W poszukiwaniu najszczęśliwszych miejsc na świecie:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2023-12-18
Kategoria: Socjologia, filozofia
Tytuł oryginału: The Geography of Bliss: One Grump's Search for the Happiest Places in the World

Kup książkę Geografia szczęścia. W poszukiwaniu najszczęśliwszych miejsc na świecie

Geografia szczęścia. W poszukiwaniu najszczęśliwszych miejsc na świecie - opinie o książce

Avatar użytkownika - jf23
jf23
Przeczytane:2024-05-31, Ocena: 6, Przeczytałem, Przeczytane, 52 książki 2024,
Genialni. W pogoni za tajemnicą geniuszu
Eric Weiner0
Okładka ksiązki - Genialni. W pogoni za tajemnicą geniuszu

Eric Weiner poszukiwał już szczęścia na całym świecie (Geografia szczęścia) oraz flirtował z istotami wyższymi, próbując odnaleźć swojego Boga (Poznam...

Benjamin Franklin i ja. W poszukiwaniu recepty na długie i użyteczne życie
Eric Weiner0
Okładka ksiązki - Benjamin Franklin i ja. W poszukiwaniu recepty na długie i użyteczne życie

W ślad za Benjaminem Franklinem Jeden z dwóch nieprezydentów widniejących na banknotach. Naukowiec, wynalazca, podróżnik, filantrop i społecznik. A także...