Czy jesteście ciekawi, kto mieszka w lesie? Przekonajcie się, jakie zwierzęta mają swoje domy w dziupli drzewa, w podziemnej jamie albo pośród zielonych gałęzi. Sami będziecie odkrywać wszystkie te miejsca, podnosząc okienka i zaglądając do kryjówki sowy, niedźwiedzia, lisa i innych zwierząt. W odkrywaniu siedzib mieszkańców lasu pomogą wam zabawne rymowanki i piękne ilustracje. Ach, ileż atrakcji czeka na was w tej książce! Nie pozostaje nic innego, jak tylko rozpocząć wesołą zabawę!
Ta książka wspiera rozwój dzieci (w wieku 3+). Rymowanki, jakie znajdziemy na jej stronach, są świetnym treningiem pamięci, ćwiczą umiejętność mówienia i dykcję. Kolorowe ilustracje i okienka, pod którymi kryje się niespodzianka, poprawiają koncentrację maluchów i rozbudzają ich ciekawość świata.
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2025-02-10
Tytuł oryginału: Who lives here? Forest
Książki z rymowanymi tekstami Marcina Brykczyńskiego zawsze polecam każdemu!
To wesołe, melodyjne, wpadające w ucho rymy, które bardzo dobrze się czyta i z których nie raz można się pośmiać.
Nie inaczej jest i tym razem, w książce "Gdzie się sowa do snu chowa", gdzie to właśnie pan Marcin dokonał tłumaczenia tekstu.
Wśród tych melodyjnych wersów skrywają się ciekawostki o zwierzętach mieszkających pod ziemią, w dziupli lub wśród gałęzi. Jednocześnie są one zagadkami dla dzieci, które muszą odgadnąć jakie zwierzę mieszka w danym miejscu i chowa się pod otwieranym okienkiem. Fani podnoszonych klapek będą zachwyceni!
Książka jest stworzona dla małych odkrywców. Ma kartonowe strony o zaokrąglonych brzegach, które w dodatku cieszą oko, bo są przepięknie zdobione!
Zawartość jest kolorowa a okienka i skrywające się pod nimi ilustracje zwierząt duże i czytelne.
Sowa i inni leśni mieszkańcy towarzyszą nam teraz każdego dnia. Iga uwielbia książki z okienkami no i oczywiście zwierzątka. To połączenie idealne!
Przeczytane:2025-02-23,
Kto lubi spacerować po lesie? Kogo możemy spotkać pod czas takiej wyprawy? Sprawdzimy z najmłodszymi kto chowa się w kopczyku a kto w norce. Kto uwielbia orzechy albo kogo stukanie słychać.
O to urocza książeczka dla najmłodszych. Rymowane wierszyki, ułożone w zagadkę dostarczą maluszkom wielu uśmiechów. Do tego sześć możliwych odpowiedzi w formie zdjęć zwierzątek. A jeśli tego było mało mamy duże okienko, za którym ukrył się jeden z leśnych mieszkańców. Nie można również pominąć barwionych brzegów w biedroneczki, mróweczki, listki i robaczki. Dzieciom również to nie umknie uwadze.
Odkrywanie leśnych tajemnic i poznawanie leśnych mieszkańców będzie wspaniale spędzonym czasem z dzieckiem.