Debiut książkowy Wiktorii Kurzawy. Książka pod jakże wymownym tytule pełna jest emocji które autorka ujęła w słowa. Większość stron zapełniają wiersze, ale też jest kilka tekstów napisanych prozą. Na pierwszych stronach książki autorka zamieściła podziękowania skierowane do osób, które odegrały szczególną rolę w jej życiu, a także dedykację, która brzmi: "Tomik dedykuję wszystkim tym, którzy borykają się z problemami swoich wewnętrznych dzieci." A tak Wiktoria Kurzawa pisze o sobie w tekście, który znajduje się na czwartej stronie okładki: "Urodziłam się i wychowałam na Mazurach w małej wsi Boże niedaleko Mrągowa. Od kilku lat mieszkam w Gdyni, gdzie planuję założyć rodzinę ze swoim partnerem. Kocham Mazury i chciałabym kiedyś tam wrócić. Uwielbiam spokojne poranki, gdy mogę zabrać psa na spacer i pójść przed siebie, gdzie słuchając odgłosów natury, cieszę się chwilą tylko dla siebie. Uwielbiam czytać książki i kocham jednorożce. Swoją przygodę z poezją zaczęłam, mając zaledwie 14 lat. Wtedy była to jedynie zwykła pisanina, która trafiała do szuflady. W 2018 roku zaczęłam uczęszczać do „Saloniku Literackiego” prowadzonego przez cudowną Panią Hanię Szymborską. Tam, dzięki współpracy, wydaliśmy tomik zatytułowany "W Sorkwickiej Zieleni Brzóz – Poetycko". Zrozumiałam wtedy, że moja poezja to moje życie. W wierszach zawarłam wszystkie swoje myśli i problemy. Dziś, w wieku 24 lat, wiem, że poezja jest dla mnie jak spowiedź."
Data wydania: 2023 (data przybliżona)
Kategoria: Poezja