Gdy nadarzy się okazja

Kolejna książka Emmy Lord - autorki ,,Tweet cute" i ,,Pasujemy do siebie", które skradły serca nastoletnich (i nie tylko) czytelników!

Nic ani nikt nie stanie na przeszkodzie marzeniom Millie Price o zostaniu gwiazdą Broadwayu. Nie jej kochany, ale introwertyczny tata, który samotnie ją wychował. Nie jej nieznośny rywal z kółka teatralnego, Oliver. I nie ,,Humorki Millie", czyli intensywne emocje, które często ją przytłaczają.

Dziewczyna potrzebuje jednak kogoś, kto jej pomoże. Kiedy zupełnym przypadkiem trafia na komputerze ojca na jego pamiętnik z przeszłości i dowiaduje się kilku rzeczy o swojej biologicznej mamie, już wie, co musi zrobić. Odszukać ją.

Czy uda jej się znaleźć nową część swojego życia i dopasować ją do starego?

I czy możliwe, że poszukując przeszłości, w jakiś sposób i tak trafi do tego, co miała przez cały czas?

Informacje dodatkowe o Gdy nadarzy się okazja:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-02-08
Kategoria: Dla młodzieży
Tytuł oryginału: When You Get The Chance

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży

Kup książkę Gdy nadarzy się okazja

Gdy nadarzy się okazja - opinie o książce

Avatar użytkownika - dajnurawksiazki
dajnurawksiazki
Przeczytane:2023-02-15, Ocena: 5, Przeczytałem,

??

Millie Price to licealistka z silną osobowością i wielkimi marzeniami. Chce zostać gwiazdą Broadwayu i nic (ani nikt) nie stanie jej na drodze. Z powodu braku poparcia decyzji ze strony taty, dziewczyna próbuje znaleźć swoją biologiczną matkę, w nadziei na nową sojuszniczkę. Okazuje się jednak, że według starych pamiętników taty na to stanowisko są aż trzy kandydatki, zupełnie jak w pewnym znanym musicalu...

Czy w obliczu tak ciekawego odkrycia oraz nieoczekiwanego rozwoju znajomości z pewnym chłopakiem Millie nadal będzie chciała udać się na drugi koniec kraju?

???

Bardzo dobrze bawiłam się przy tej książce, a liczne nawiązania do mojego ukochanego Mamma Mia sprawiły mi naprawdę dużo radości.

Uważam że autorka świetnie poradziła sobie z kreacją bohaterów i stworzyła ciekawe, wyraziste i dające się lubić postaci.

Przyznaję, że mocno się wkręciłam w poszukiwania mamy Millie, choć chyba wolałabym, żeby zakończymy się one nieco inaczej.

Wątek romantyczny był bardzo uroczy! Millie i Oliver stanowili zabawną mieszankę wybuchową, która później przerodziła się w coś poważniejszego i przesłodkiego, a obserwowanie tej przemiany dało mi dużo satysfakcji.

To będzie moja ulubiona książka Emmy Lord ?

??

Tego nie było w planie
Emma Lord0
Okładka ksiązki - Tego nie było w planie

Nowa książka Emmy Lord - autorki ,,Tweet cute", ,,Pasujemy do siebie" i ,,Gdy nadarzy się okazja". Wciągająca historia o miłości i rozpoczynaniu od nowa...

Tweet cute
Emma Lord0
Okładka ksiązki - Tweet cute

Pepper - kapitanka drużyny pływackiej, perfekcjonistka, która musi mieć wszystko pod kontrolą. Obecnie czuje się rozdarta. Jej rodzina się rozpada, ale...