Wydawnictwo: Egmont
Data wydania: 2018-02-15
Kilka słów na temat w/w książki znajdziecie na moim blogu. Zapraszam: http://magicznyswiatksiazki.pl/hania-humorek-i-przyjaciele-franek-perelka-do-trzech-razy-sztuka-oraz-klopoty-ze-zwierzakami/
Doktor Hania zna się na rzeczy. Jej muchołówka Szczęki jest chora. Trzeba jej szybko udzielić pierwszej pomocy! Hania Humorek, lekarz zwierzaków...
Nowe przygody Hani Humorek! Hania Humorek jest królową różnego rodzaju list. Ma listę przezwisk dla swojego brata i listę swoich kolekcji...
Przeczytane:2019-03-10,
Przygody Franka Perełki ;)
Bardzo przyjemna książeczka o dziecięcych przygodach ;) Przygodach wspomnianego Franka, ale i jego dobrej koleżanki - Hani Humorek ;) , znanej już z innych książeczek z tej serii.
W niniejszej 64-stronicowej książeczce mamy trzy krótkie historyjki. Pierwsza o konkursie, w którym sukces ma zapewnić Frankowi jego sztuczka z jo-jo (czy się uda? nie zdradzę ;) ) , kolejną o zwierzęcym konkursie, w którym dużą rolę odegra pewna papuga, a na deser trzecią opowiastkę o jeszcze jednym konkursie o nazwie Gofrowisko, w którym można wygrać niebieski kotylion ;)
Książeczka pełna jest humoru, dobrej zabawy i uśmiechu ;) Historyjki z tej serii to bardzo miłe opowiastki nie tylko o dziecięcych przygodach, ale tak naprawdę o dziecięcej przyjaźni i o tym, że warto ją budować ;) Do tego jeszcze jeden plus - duży druk i spora ilość obrazków zachęca do czytania i wspomaga dzieciaki w tej sztuce ;)
Polecam.
Dziękuję Egmont Polska za egzemplarz recenzencki.
Recenzja znajduje się także na moim blogu: